Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Σκεφτείτε το καλά πριν γίνετε ιερωμένοι»

22 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Συμβουλές του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ σε υποψήφιους ιερωμένους υπό τη σκιά των σκανδάλων που συγκλονίζουν την Καθολική Εκκλησία

«Σκεφτείτε το καλά πριν γίνετε ιερωμένοι»«Σκεφτείτε το καλά πριν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτό το δρόμο» ήταν το μήνυμα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’ προς τους 5.000 υποψήφιους ιερωμένους, που συγκεντρώθηκαν στον Καθεδρικό της Μαδρίτης για να τον ακούσουν.
Ο ποντίφικας έδωσε έμφαση στην ανάγκη «αγιοσύνης», ώστε να μην δημιουργούνται αντιθέσεις και σκάνδαλα.

«Κάθε εποχή έχει τις δυσκολίες της» τόνισε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ζητώντας από τους νέους που επιλέγουν αυτό το δρόμο να τον ακολουθήσουν, «μόνο αν άκουσαν πραγματικά τη φωνή του Θεού να τους καλεί».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Βενέδικτος συναντήθηκε και με τον αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ), Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος -όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας.

Η παρουσία του ποντίφικα στη Μαδρίτη για τη λεγόμενη «Καθολική Εβδομάδα Νεότητας» δεν ήταν διόλου ανέφελη: Χιλιάδες Ισπανοί κατέβηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης για να διαμαρτυρηθούν κατά της επίσκεψης.

«Κόκκινο πανί» για τους διαδηλωτές το υψηλό κόστος της επίσκεψης, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται στο μάτι των διεθνών αγορών, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20% -ιδιαίτερα για τους νέους, φτάνει μάλιστα το 45%.

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι η παρουσία του Πάπα και η όλη εκδήλωση χρηματοδοτούνται ανεξάρτητα, ενώ θα υπάρξουν έσοδα από τους χιλιάδες πιστούς καθολικούς, που έχουν σπεύσει στην ισπανική πρωτεύουσα.

This entry was posted on Δευτέρα, 22 Αυγούστου, 2011 at 23:50 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply