Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή το νέο δίκτυο ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών

19 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, προεγκρίθηκε η υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών και νέες δεξαμενές ύδρευσης», με προϋπολογισμό σύμβασης 12.000.000 € και δικαιούχο την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Γρεβενών (ΔΕΥΑΓ).
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αγωγών ύδρευσης μήκους περίπου εβδομηνταενός χιλιομέτρων, την προσθήκη στις υπάρχουσες δεξαμενές ύδρευσης νέων υγρών θαλάμων (δύο ανά δεξαμενή) και κτιρίων δικλίδων (ένας θάλαμος ανά δεξαμενή), καθώς και πλήρες σύστημα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης, στο οποίο θα ενσωματωθούν και οι τοπικοί σταθμοί ελέγχου που εγκαταστάθηκαν ή θα εγκατασταθούν στις υπάρχουσες και μελλοντικές δεξαμενές και αντλιοστάσια του Δήμου Γρεβενών.
Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να μειωθούν σημαντικά οι απώλειες πόσιμου νερού, που χάνονται λόγω της κακής κατάστασης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης, να αναβαθμισθεί η ποιότητα νερού προς τους καταναλωτές, η οποία επηρεάζεται από την κακή κατάσταση του δικτύου και των υπαρχουσών δεξαμενών, με άμεσο αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή διαχείριση και εξοικονόμηση υδάτινων πόρων (μεγαλύτερες δεξαμενές αποθήκευσης νερού και ορθολογικότερη διαχείριση με τη νέα κατανομή των ζωνών υδροδότησης και την εφαρμογή του τηλεέλεγχου και τηλεχειρισμού).

This entry was posted on Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2011 at 09:21 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply