Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τοποθετήθηκαν στην είσοδο της πόλης των Γρεβενών οι πινακίδες του Τουριστικού Προορισμού Αριστείας για τα Γρεβενά

12 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το Τμήμα Επικοινωνίας της Μονάδας Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του προγράμματος EDEN απέστειλε πρόσφατα ειδικές οδικές πινακίδες υποδοχής στους Προορισμούς Αριστείας EDEN, με σκοπό να συμβάλλει στην προσπάθεια των βραβευμένων αναδυόμενων τουριστικών προορισμών να αναδειχτούν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο αλλά και μέσω αυτών να γίνει γνωστό το πρόγραμμα EDEN..

Τα Γρεβενά συμμετέχουν στο Δίκτυο EDEN από το 2008, χρονιά που βραβεύτηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, ως Ευρωπαϊκός Προορισμός Αριστείας, με θέμα την «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά», από τον αντιπρόεδρο της  Ευρωπαϊκής  Επιτροπής στο Bordeaux της Γαλλίας.

*Κάθε χρόνο, πραγματοποιείται εθνικός διαγωνισμός EDEN, ο οποίος βραβεύει αναδυόμενους τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι έχουν να δείξουν έργα που έγιναν από την τοπική κοινότητα στην κατεύθυνση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Στη συνέχεια, οι νικητές προορισμοί βραβεύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό δίκτυο Ευρωπαϊκών Προορισμών Αριστείας, όπου διαμέσου συναντήσεων εργασίας και επισκέψεων σε προορισμούς αριστείας, αποκτούν γνώση, εμπειρία, εδραιώνουν συνεργασίες και βελτιώνουν τη δυναμική της τουριστικής ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2011 at 19:49 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply