Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δύο οικογένειες χάρισαν ζωή σε έξι ανθρώπους

12 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά προσέφεραν τα όργανά τους για μεταμόσχευση

Δώρα ζωής και χαμόγελα αισιοδοξίας χάρισαν σε έξι ανθρώπους δυο οικογένειες στις Σέρρες και την Καβάλα, που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά αποφάσισαν να προσφέρουν τα όργανά τους για μεταμόσχευση.
Ήδη, έχουν γίνει οι μεταμοσχεύσεις νεφρού και ήπατος στο Ιπποκράτειο, ενώ το δεύτερο νεφρό μεταμοσχεύτηκε σε επέμβαση στην Αθήνα.

Παράλληλα, την Πέμπτη έγιναν μεταμοσχεύσεις ήπατος και νεφρού σε άλλους δυο λήπτες στο Ιπποκράτειο, σε έναν 56χρονο και σε μια γυναίκα νεφροπαθή αντίστοιχα, ενώ ο δεύτερος νεφρός δόθηκε σε ασθενή μέσω μεταμοσχευτικού κέντρου στην Αθήνα.
Η έκτη μεταμόσχευση έγινε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το οποίο επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, του Γ. Ν. Αθηνών Λαϊκό και του Π.Γ.Ν. Πατρών, για ό,τι έκαναν αυτές τις μέρες. Η προσπάθειά μας να ξεφύγουμε από τη θέση του ουραγού μεταξύ των χωρών της ΕΕ στο θέμα των μεταμοσχεύσεων, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Εκτός από τους έξι ασθενείς που βλέπουν πλέον τη ζωή να τους χαμογελά, άλλοι τέσσερις άνθρωποι με προβλήματα όρασης αναμένεται τις επόμενες ημέρες να χειρουργηθούν στο ΑΧΕΠΑ για να λάβουν τα μοσχεύματα κερατοειδή.

This entry was posted on Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2011 at 19:00 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply