Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χωρίς ΑΦΜ θα μένουν όσοι δεν είναι εντάξει με την Εφορία

11 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το μέτρο αφορά κυρίως όσους δεν έχουν υποβάλλει δήλωση τα τελευταία δύο χρόνια

Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ΑΦΜ αντιμετωπίζουν από 1η Σεπτεμβρίου όσοι δεν έχουν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις και δηλώσεις ΦΠΑ για δύο χρόνια ή έχουν δημιουργήσει εταιρείες-μαϊμού ή έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία στην εφορία. Με το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ, το υπουργείο Οικονομικών δένει τα χέρια των παραβατών, αφού μεταξύ άλλων δεν θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, δεν θα μπορούν να εισπράττουν επιστροφές φόρων ή να πληρώνονται για συναλλαγές τους με το Δημόσιο, να μεταβιβάζουν ακίνητα ή ακόμα και να λάβουν δάνειο από τράπεζα.

Έτσι τους αναγκάζει να περάσουν από την εφορία αν θέλουν πίσω τον ΑΦΜ τους, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ αγγίζει περισσότερο ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με ιδιαίτερη αυστηρότητα στις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν συναλλαγές με χώρες της ΕΕ, χωρίς να αφήνει ανεπηρέαστους ακόμη και μισθωτούς ή συνταξιούχους.

Οι διαδικασίες εκκαθάρισης του Μητρώου Taxis θα αρχίσουν από 1η Σεπτεμβρίου, οπότε οι φορολογούμενοι που έχουν εντοπιστεί ήδη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα λάβουν επιστολή με την οποία καλούνται να προσέλθουν στην εφορία εντός μηνός για να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους και να πληρώσουν τυχόν έξτρα φόρους και πρόστιμα.

Με την πάροδο της προθεσμίας και εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν ανταποκριθεί, ο ΑΦΜ θα απενεργοποιείται κεντρικά και θα ενημερώνονται αυτόματα όλες οι εφορίες.
Για να καταστεί ξανά ενεργός ο ΑΦΜ, ο φορολογούμενος θα πρέπει να έχει ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητές του.

This entry was posted on Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2011 at 11:28 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply