Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κύπρος: Παύθηκε ο υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς για τη φονική έκρηξη

Αύγουστος 11th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για την τραγωδία ζητούν συγγενείς των θυμάτων

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου αντιστράτηγος Σάββας Αργυρού για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί στις 11 Ιουλίου.
Την απόφαση έλαβε σε συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο το βραδυ της Τετάρτης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη για λόγους δημοσίου συμφέροντος που σχετίζονται με την ποινική ανάκριση την οποία διεξάγει η Αστυνομία για την έκρηξη στη ναυτική βάση.

Γονείς θυμάτων ζητούν τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι γονείς των δίδυμων κληρωτών αδελφών Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου, που σκοτώθηκαν στο Μαρί, ζήτησαν τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής με διευρυμένες αρμοδιότητες για διερεύνηση των πραγματικών αιτίων που οδήγησαν στη φονική έκρηξη, με στόχο τον καταλογισμό ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.

Σε επιστολή των δικηγόρων τους προς τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη αναφέρεται ότι υπήρξαν παραλείψεις, ελλείψεις, παρατυπίες και λάθη σε ότι αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης, με σοβαρές επιπτώσεις στις όποιες ποινικές διώξεις θα γίνουν.

Υποστηρίζεται επίσης ότι δεν ελήφθησαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να απομακρυνθούν από τη θέση τους όλοι όσοι άμεσα ή έμμεσα είχαν ή έχουν σχέση με την τραγωδία.

Κατηγορούνται ακόμα οι κρατικές υπηρεσίες ότι ολιγώρησαν, αμέλησαν και αδράνησαν με πιθανότητα να χαθούν σημαντικά στοιχεία και τεκμήρια.

Οι γονείς των διδύμων αμφισβητούν την ποινική έρευνα που διεξάγεται από την Αστυνομία και ισχυρίζονται ότι ο διορισμός μονομελούς ερευνητικής επιτροπής δεν συνάδει με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους υπουργούς Αμυνας και Δικαιοσύνης και στους Αρχηγούς της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 11th, 2011 at 16:26 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply