Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διοικητής αστυνομικού τμήματος «προστάτευσε» τους φίλους του

10 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Εσωτερική έρευνα εναντίον διοικητή αστυνομικού τμήματος

Εσωτερική έρευνα διεξάγεται από την ΕΛ.ΑΣ εναντίον του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Κρανιδίου στην Αργολίδα, ο οποίος φερεται να παρεμπόδισε έργο άλλων αστυνομικών !
Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης 10 Αυγούστου, στο Πόρτο Χελι, ένας ιδιώτης που οδηγούσε το αυτοκίνητό του σε κατάσταση μέθης, προσήχθη μαζί με τον συνοδηγό -μετά από καταδίωξη- από άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου. Προηγουμένως ο ιδιώτης αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο, αντιστάθηκε, εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς.

Με την προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα, εμφανίστηκε ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, επιβίβασε τους δύο προσαγόμενους στο αυτοκίνητό του και αποχώρησε, επιστρέφοντας μαζί τους, ύστερα από μιάμιση ώρα περίπου. Μετά την επιστροφή του ο διοικητής εξύβρισε τους αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ που είχαν προσαγάγει τα δύο άτομα.

Για το συγκεκριμένο θέμα ενημερώθηκε ο τοπικός Εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε να του υποβληθεί όλο το προανακριτικό υλικό, προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τη συμπεριφορά του αξιωματικού, από ποινικής πλευράς. Παράλληλα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου θα υποβληθεί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ πρόταση σχετικά με ενδεχόμενη διαθεσιμότητα του αξιωματικού.

This entry was posted on Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2011 at 22:22 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply