Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα βρήκαν γιατροί – Λοβέρδος

4 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Υστερα από συνάντηση του υπουργού Υγείας με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής

Ικανοποιητικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι είχε η συνάντηση των εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Ο υπουργός κ. Α. Λοβέρδος φέρεται να τους είπε ότι το επάγγελμα τους είναι ήδη «ανοιχτό» και ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση επ’ αυτού. Θα ισχύσει η κείμενη νομοθεσία.

Ο υπουργός τους είπε επίσης ότι οι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν θα έχουν σύμβαση με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα μπορούν να εξυπηρετούν ασθενείς – πελάτες τους, γράφοντας συνταγές, καθώς και ότι το θέμα της χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στους γιατρούς «περνά» από τις Νομαρχίες στους Ιατρικούς Συλλόγους. Το τελευταίο θα συμπεριληφθεί στο «νομοσχέδιο – σκούπα» του υπουργείου Υγείας το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Όπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, «πρέπει να υπάρξει αυτοκάθαρση του ιατρικού χώρου μέσα από την ενδυνάμωση των Ιατρικών Συλλόγων».

This entry was posted on Πέμπτη, 4 Αυγούστου, 2011 at 08:18 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply