Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα βρήκαν γιατροί – Λοβέρδος

Αύγουστος 4th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Υστερα από συνάντηση του υπουργού Υγείας με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής

Ικανοποιητικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι είχε η συνάντηση των εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Ο υπουργός κ. Α. Λοβέρδος φέρεται να τους είπε ότι το επάγγελμα τους είναι ήδη «ανοιχτό» και ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση επ’ αυτού. Θα ισχύσει η κείμενη νομοθεσία.

Ο υπουργός τους είπε επίσης ότι οι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν θα έχουν σύμβαση με τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα μπορούν να εξυπηρετούν ασθενείς – πελάτες τους, γράφοντας συνταγές, καθώς και ότι το θέμα της χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στους γιατρούς «περνά» από τις Νομαρχίες στους Ιατρικούς Συλλόγους. Το τελευταίο θα συμπεριληφθεί στο «νομοσχέδιο – σκούπα» του υπουργείου Υγείας το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Όπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης, «πρέπει να υπάρξει αυτοκάθαρση του ιατρικού χώρου μέσα από την ενδυνάμωση των Ιατρικών Συλλόγων».

This entry was posted on Πέμπτη, Αύγουστος 4th, 2011 at 08:18 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply