Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ισοπέδωσε με…τανκς μία παράνομα σταθμευμένη λιμουζίνα !

3 Αυγούστου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Δείτε μία παγκόσμια καινοτομία του δημάρχου του Βίλνιους

Η ιδέα φαίνεται ότι «σφηνώθηκε» για τα καλά στο μυαλό του Αρτούρας Ζούοκας, δημάρχου της πρωτεύουσας της Λιθουανίας. Καλεσμένος της εκπομπής «99 πράγματα που θα’ πρεπε να κάνεις προτού πεθάνεις», η οποία προβάλλεται στην τηλεόραση της Σουηδίας, ο λιθουανός δήμαρχος αποκάλυψε ότι «το όνειρο της ζωής του» ήταν να καταστρέψει με τεθωρακισμένο μια λιμουζίνα Mercedes παράνομα σταθμευμένη σε ποδηλατόδρομο. Το’πε και το’ κανε, σε ένα ασυνήθιστο μίγμα πολιτικού λαϊκισμού και τηλεοπτικού σόου.

Φορώντας το κοστούμι του και χαμογελαστός, ισοπέδωσε την οροφή του παρανόμως σταθμευμένου οχήματος. Όταν ο άλαλος ιδιοκτήτης της Mercedes βγήκε από το εμπορικό κατάστημα απέναντι και αντίκρισε το πρώην αυτοκίνητο-νυν συντρίμμια, δέχτηκε μετανιωμένος την επίπληξη του καλού και «τιμωρού» δημάρχου!

Ο τελευταίος μάλιστα είπε περιχαρής στον παραβάτη και μπροστά σε μία από τις πολλές κάμερες που τον κατέγραφαν: «Αυτό θα σου συμβεί, αν παρκάρεις παράνομα το αυτοκίνητο σου».

Τέλος, σαν καλός υπηρέτης της πόλης του, απομάκρυνε με μία σκούπα τα θρύψαλα του παρμπρίζ του αυτοκινήτου από το οδόστρωμα. Όταν τα έβαλε όλα σε τάξη, πήδηξε στο ( όχι και τόσο οικολογικό, καθότι μηχανοκίνητο ) ποδήλατο του, και μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο απομακρύνθηκε.
«Πρέπει να έχεις αίσθηση του χιούμορ όταν κάνεις τη δική μου δουλειά και σκέφτηκα ότι αυτός θα ήταν ένας τρόπος να τραβήξω την προσοχή των κατοίκων, θυμίζοντας ότι η πόλη οφείλει να μάχεται δυναμικά εναντίον της παράνομης στάθμευσης», δήλωσε ο Ζουόκας.

Ο ίδιος προτρέπει συνεχώς τους συμπολίτες του να υιοθετήσουν το ποδήλατο στην καθημερινή τους ζωή, προωθώντας ποικίλα προγράμματα επιχορηγήσεων για την αγορά ποδηλάτου και χαράσσοντας νέους ποδηλατοδρόμους στην λιθουανική πρωτεύουσα.

This entry was posted on Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2011 at 16:27 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply