Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΣΕΕ: Οι πτωχεύσεις εταιρειών παρασύρουν τους προμηθευτές

27 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Λουκέτο βάζει ένας στους τέσσερις

Μέριμνα για τους μικρομεσαίους πιστωτές των υπό πτώχευση επιχειρήσεων ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, υπογραμμίζοντας ότι ένας στους τέσσερις προμηθευτές εταιρειών που υπάγονται στο άρθρο 99 βάζει λουκέτο.
Η ΕΣΕΕ εκφράζει μεν την ικανοποίησή της για τις αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα, αιτείται δε η προ-πτωχευτική διαδικασία εξυγίανση των επιχειρήσεων να προβλέπει τη “χαρτογράφηση” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συνηθέστερα αποτελούν προμηθευτές των μεγαλύτερων, ώστε να έχουν προτεραιότητα στην ικανοποίηση των απαιτήσεών τους και να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Παράλληλα, οι έμποροι ζητούν τη μείωση του ύψους του παραβόλου για την υπαγωγή στο άρθρο 99, ώστε να μπορούν να υπαχθούν ευκολότερα στις ρυθμίσεις του πτωχευτικού κώδικα οι ατομικές και μικρές επιχειρήσεις. Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει μείωση του παραβόλου από τις 5.000 στις 3.000 ευρώ, ωστόσο η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι και αυτό το ποσό είναι υψηλό.

This entry was posted on Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2011 at 17:06 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply