Λουκέτο βάζει ένας στους τέσσερις

Μέριμνα για τους μικρομεσαίους πιστωτές των υπό πτώχευση επιχειρήσεων ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, υπογραμμίζοντας ότι ένας στους τέσσερις προμηθευτές εταιρειών που υπάγονται στο άρθρο 99 βάζει λουκέτο.
Η ΕΣΕΕ εκφράζει μεν την ικανοποίησή της για τις αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα, αιτείται δε η προ-πτωχευτική διαδικασία εξυγίανση των επιχειρήσεων να προβλέπει τη “χαρτογράφηση” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συνηθέστερα αποτελούν προμηθευτές των μεγαλύτερων, ώστε να έχουν προτεραιότητα στην ικανοποίηση των απαιτήσεών τους και να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Παράλληλα, οι έμποροι ζητούν τη μείωση του ύψους του παραβόλου για την υπαγωγή στο άρθρο 99, ώστε να μπορούν να υπαχθούν ευκολότερα στις ρυθμίσεις του πτωχευτικού κώδικα οι ατομικές και μικρές επιχειρήσεις. Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει μείωση του παραβόλου από τις 5.000 στις 3.000 ευρώ, ωστόσο η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι και αυτό το ποσό είναι υψηλό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.