Στο “αέρα” θα βρεθούν  750 συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων

Με λουκέτο απειλούνται κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων όπως αυτή της καθαριότητας και των παιδικών σταθμών καθώς το επόμενο διάστημα λήγουν οι συμβάσεις δεκάδων εργαζομένων.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης τόνισε πως πρόκειται για προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Χαρακτηριστικό είναι ο πως στην υπηρεσία καθαριότητας απασχολούνται 750 συμβασιούχοι από τους οποίους μόνο οι 152 διαθέτουν ασφαλιστικά μέτρα και θα παραμείνουν στην εργασία τους.

Στο “αέρα” βρίσκονται από τον Αύγουστο 750 συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, ενώ προβλήματα στην καθαριότητα αλλά και τους παιδικούς σταθμούς αναμένεται να προκληθούν καθώς η πλειονότητα των εργαζομένων απασχολείται στην υπηρεσία αποκομιδής των απορριμμάτων αλλά και σε άλλες κοινωνικές δομές.

Τριετή παραμονή των συμβασιούχων στον δήμο της Αθήνας
Τη σταδιακή αποχώρηση των συμβασιούχων από τον δήμο θα πρέπει να μεθοδεύσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και για τον λόγο αυτό ζητάει από την κυβέρνηση ειδική νομοθετική ρύθμιση. Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο ολοκληρώθηκε με την παρουσία εκπροσώπων των συμβασιούχων, ζήτησε από τις δημοτικές παρατάξεις, αλλά κυρίως από τον πρώην δήμαρχο και πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νικήτα Κακλαμάνη, να ζητήσουν τη συνδρομή του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη ώστε οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στην εργασία τους για εύλογο χρονικό διάστημα.

«Πρέπει να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για τριετή παραμονή των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο Αθήνας» είπε ο κ. Καμίνης, υποστηρίζοντας ότι η αποχώρηση των εργαζομένων με συμβάσεις θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Αθήνας.

Η πρόταση του δημάρχου έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία και αποφασίστηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό.

Να σημειωθεί ότι από τον δήμο Αθηναίων αποχωρούν συστηματικά συμβασιούχοι απ’ όλους τους τομείς. Ήδη τον τελευταίο μήνα αποχώρησαν 550 εργαζόμενοι, ενώ ελλείψεις εντοπίζονται στον τομέα της καθαριότητας. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι με αυτούς τους ρυθμούς τον Σεπτέμβριο, θα υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.