Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σπίτια αλά… fast food με 500 € σε επτά ημέρες

23 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Τα «αυτοκίνητα του λαού» δίνουν τη σκυτάλη στα «σπίτια του λαού». Η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία Tata Motors, αφού κατασκεύασε τους πιο φτηνούς τέσσερις τροχούς του κόσμου με το όνομα Nano, αποφάσισε να διεισδύσει στον κτηματομεσιτικό χώρο εγκαινιάζοντας τις πιο οικονομικές στέγες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια της εταιρίας Tata θα προορίζονται κυρίως για τους Ινδούς των αγροτικών περιοχών που αδυνατούν να αγοράσουν ένα σπίτι. Μοναδική προϋπόθεση; Ενα κομμάτι γη και το σπίτι κατασκευάζεται μέσα σε επτά ημέρες! Τα fast homes μοιάζουν να βαδίζουν στα χνάρια της ιδέας του fast food όσον αφορά τόσο την ταχύτητα παρασκευής όσο και το χαμηλό κόστος. Σύμφωνα με τις ινδικές αρχές υπάρχει ανάγκη χιλιάδων οικιών στην ινδική ύπαιθρο.

Όσο για τις τιμές; Το βασικό μοντέλο των 20 τετραγωνικών μέτρων αναμένεται να κοστίζει 32.00 ρουπίες, ποσό που αντιστοιχεί σε μόλις 500 ευρώ!

Η εταιρία έχει δρομολογήσει ωστόσο την κατασκευή και μεγαλύτερων – συνεπώς και πιο ακριβών σπιτιών.

Το σπίτι κόστους 500 ευρώ, όγκου 20 τετραγωνικών μέτρων και διάρκειας κατασκευής μίας εβδομάδας διαδέχεται το αυτοκίνητο-μινιατούρα, που στοίβαζε δεκάδες Ινδούς μέσα του! Η Ινδία άλλωστε έχει τους δικούς της νόμους ιερότητας και αναρχίας. Το ίδιο και το ινδικό οδικό δίκτυο, όπου τα Ι.Χ. μοιάζουν να υπακούουν σε «εξωτικούς» κανόνες. Στη γη όπου ολόκληρες οικογένειες στριμώχνονται πάνω σε ένα δίκυκλο, δεκάδες επιβάτες κρέμονται από τα παράθυρα και τις οροφές λεωφορείων και τρένων, οι μικροσκοπικές και ολιγοδάπανες καινοτομίες της Tata τόσο στον στεγαστικό χώρο όσο και σε εκείνο των μεταφορών δεν μπορούν παρά να εγκαινιάζουν το σύγχρονο ινδικό όνειρο λιλιπούτειων διαστάσεων…

Δήμητρα Αθανασοπούλου

This entry was posted on Σάββατο, 23 Ιουλίου, 2011 at 17:17 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply