Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΙΚΑ: Προθεσμία πέντε ημερών σε 421 επιχειρήσεις

20 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Είτε ρυθμίζουν τις οφειλές τους είτε το ταμείο προχωρά σε κατασχέσεις

Προθεσμία πέντε ημερών δίνει το ΙΚΑ σε 421 οφειλέτες εισφορών προκειμένου να ενταχθούν στην ρύθμιση των χρεών τους. Οι συγκεκειμένξες επιχειρήσεις οφείλουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Στην περίπτωση που η προθεσμία παρέλθει χωρίς να ρυθμίσουν τα χρέη τους, το ΙΚΑ θα προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (π.χ. κατασχέσεις).

Το ταμείο έχει ήδη αποστείλει επιστολές (ατομικές ειδοποιήσεις) στους συγκεκριμένους οφειλέτες, με τις οποίες τους καλεί να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους ή στον ειδικό διακανονισμό του άρθρου 48 του ν.3943/11. Όσοι μπουν στη ρύθμιση έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε δόσεις.

Σε ανακοίνωση του Ιδρύματος τονίζεται χαρακτηριστικά πως «μετά την εκπνοή της προθεσμίας και εφόσον οι οφειλέτες δεν έχουν υποβάλει αίτηση και δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών ή στον ειδικό διακανονισμό, τα αρμόδια όργανα των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και των ταμειακών υπηρεσιών των υποκαταστημάτων θα επισπεύσουν άμεσα και χωρίς άλλη προειδοποίηση, τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλομένων».

Κ. ΠΑΠΑΔΗΣ

This entry was posted on Τετάρτη, 20 Ιουλίου, 2011 at 21:43 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply