ΕΡΩΤΗΣΗ (αρ. πρωτ. 19366-13/7/2011)

Προς: Τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
ΘΕΜΑ: «Αναγκαιότητα λήψης μέτρων διασφάλισης της αρτοποιίας στην Ελλάδα»

Στην πατρίδα μας λειτουργούν 14.400 βιοτεχνικά αρτοποιεία. Οι απασχολούμενοι ανέρχονται στον αριθμό των 67.000. Περίπου 120 κυλινδρόμυλοι-αλευροβιομηχανίες τροφοδοτούν τους φούρνους με τα απαραίτητα υλικά. Τα μηχανήματα αρτοποιίας κατασκευάζονται από ελληνικά χέρια. Όλες οι επενδύσεις στην αρτοποιία ξεπερνούν τα 3 δις ευρώ και προέρχονται από ίδια κεφάλαια. Το ψωμί στην Ελλάδα πωλείται 30% φθηνότερα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σε αντίθεση με τα τρόφιμα που πωλούνται 12% ακριβότερα. Αυτό συμβαίνει γιατί κυρίως απασχολούνται μέλη της ίδιας οικογένειας, εργαζόμενοι 12-14 ώρες/24 ωρο. Έτσι αιτιολογείται και η χαμηλότερη τιμή του ψωμιού από το φούρνο της γειτονιάς, σε σύγκριση με το βιομηχανικό και κατεψυγμένο ψωμί που πωλούν οι υπεραγορές τροφίμων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Θέλετε να διατηρηθεί ο φούρνος της γειτονιάς που αποτελεί ζωτικό οικονομικό κομμάτι της κοινωνίας και συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας;
2. Επιθυμείτε να συνεχίσει ο Έλληνας καταναλωτής να προμηθεύεται φθηνό και ποιοτικό ψωμί; Αν ναι, θα προβείτε στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος όπου θα εξαιρείται το άρθρο 14 του Νόμου 3526/2007;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.