Συνολικός προϋπολογισμός 5,388,00€

Στην προέγκριση δημοπράτησης του έργου «Βιολογικοί καθαρισμοί – Δίκτυα αποχέτευσης Δήμου Αετού» προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.388.000 € με δικαιούχο το Δήμο Αμυνταίου, ως διάδοχο του πρώην Δήμου Αετού, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Το έργο στοχεύει στην κατασκευή πέντε εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (συστήματα τεχνητών υγροτόπων) στα Τοπικά Διαμερίσματα (Τ.Δ.) Ασπρογείων, Σκλήθρου, Αετού (προβλέπεται να εξυπηρετεί και το Τ.Δ. Αγραπιδιάς), Βαλτόνερου (προβλέπεται να εξυπηρετεί και το Τ.Δ. Λιμνοχωρίου) και Πεδινού. Επιπλέον, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου θα κατασκευασθεί εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης στο Τ.Δ. Βαλτόνερου συνολικού μήκους 6,4 χλμ, εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης του Βαλτόνερου για τη σύνδεση με την ΕΕΛ Βαλτόνερου μήκους 1,08 χλμ. καθώς και εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης του Λιμνοχωρίου για τη σύνδεση με την ίδια ΕΕΛ μήκους 3,65 χλμ.
Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των οικισμών που θα συνδεθούν με τις μονάδες επεξεργασίας αστικών λυμάτων, ενώ η λειτουργία των πέντε Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων θα συμβάλει στην αναβάθμιση των παραλίμνιων οικοσυστημάτων Ζάζαρης και Χειμαδίτιδας και των περιβαλλοντικών συνθηκών της ευρύτερης περιοχής παρέμβασης.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής με δηλώσεις του τονίζει τη σημασία και την αξία της δημιουργίας σύγχρονων ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης λυμάτων για την αναβάθμιση της καθημερινότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη της ανάπτυξης.

Γραφείο τύπου Περιφέρειας Δυτ.Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.