Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο άρθρο 99 η Expert Ελλάς

14 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Έγινε δεκτή η αίτηση της εταιρείας από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης

Δεκτή έγινε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση της συνεταιριστικής αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Expert Ελλάς για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Κατόπιν τούτου διατάχθηκε το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής και ορίστηκε μεσολαβητής, όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν. 3588/2007.
Η εταιρεία οδηγήθηκε στο να ζητήσει την προστασία του άρθρου 99 καθώς έχει να αντιμετωπίσει ανεξόφλητες υποχρεώσεις ύψους 37 εκατ. ευρώ που άφησαν 13 μέλη της. Σήμερα η αλυσίδα Expert αποτελείται από 48 εταιρείες με 67 καταστήματα.
Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει και τη θυγατρική της Expert, την εισηγμένη Εικόνα Ηχος στην οποία η συνεταιριστική αλυσίδα ελέγχει το 48,54%.
Υπενθυμίζεται ότι η συνέλευση της Εικόνα Ηχος έχει λάβει απόφαση να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου με την έκδοση νέων μετοχών ισόποσης αξίας με τις υποχρεώσεις της προς την Expert που ανέρχονται σήμερα στα 11,9 εκατ. ευρώ.
Οι νέες μετοχές θα δοθούν στην Expert Ελλάς (κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων), η οποία θα αυξήσει το ποσοστό της στην εισηγμένη εταιρεία στο 82%. Η Εικόνα – Ηχος έκλεισε το 2010 με κύκλο εργασιών ύψους 13,95 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 38,9% σε σχέση με το 2009 και με αρνητικά ebitda 5 εκατ. ευρώ, ενώ η μετοχή της βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης.

This entry was posted on Πέμπτη, 14 Ιουλίου, 2011 at 16:09 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply