Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Γρεβενών με κεντρικό θέμα το ποδήλατο

13 Ιουλίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Το ποδήλατο δίνει τη λύση στο παρκάρισμα

Η πόλη των Γρεβενών η οποία ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα με το παρκάρισμα μπορεί με την εφαρμογή του προγράμματος να αλλάξει εικόνα, τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας με θέμα: «Κοινόχρηστα ποδήλατα για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα : Ευρωπαϊκή εμπειρία, καινοτομίες και προοπτικές για τις Ελληνικές πόλεις». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών , στο πλαίσιο του έργου CIVITAS CATALIST, σε συνεργασία του Δήμου Γρεβενών με την Αναπτυξιακή Γρεβενών.
Το ποδήλατο συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και εμείς φιλοδοξούμε να το πετύχουμε προσφέροντας στους Δημότες μας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης κάνοντας την καθημερινότητά τους πιο εύκολη.
Η πόλη των Γρεβενών συμμετέχει στο δίκτυο του φόρουμ CIVITAS, μια ενεργή κοινότητα που σήμερα περιλαμβάνει πάνω από 180 πόλεις.
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία CIVITAS καθώς και στις δραστηριότητες CIVITAS CATALIST: Η κοινοτική πρωτοβουλία CIVITAS βοηθά πόλεις να επιτυγχάνουν ένα αειφόρο, καθαρό και ενεργειακά αποδοτικό σύστημα αστικών συγκοινωνιών με την εφαρμογή και την αξιολόγηση ενός φιλόδοξου και ολοκληρωμένου συνδυασμού μέτρων που βασίζονται στη χρήσης της τεχνολογίας και την πολιτική δέσμευση. Η CIVITAS CATALIST είναι ειδική δράση στήριξης που εξασφαλίζει την αξιοποίηση των εμπειριών που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας CIVITAS.
Οι δραστηριότητες CIVITAS CATALIST για την πόλη των Γρεβενών αφορούν σε ήπια κυκλοφοριακά μέτρα, που σκοπό έχουν τη μείωση του όγκου της οδικής κυκλοφορίας και τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, με γενικό στόχο την ανάπτυξη και την εφαρμογή πολιτικών βιώσιμης κινητικότητας στο αστικό περιβάλλον.
Η CIVITAS CATALIST περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια μελέτη σκοπιμότητας για εγκατάσταση ενός συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων δημόσιας χρήσης στην πόλη των Γρεβενών, προκειμένου να διευκολυνθεί η χρήση του ποδηλάτου, ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς αστικών συγκοινωνιών.

Δήμος Γρεβενών

This entry was posted on Τετάρτη, 13 Ιουλίου, 2011 at 18:09 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply