Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Είναι ο πεθερός σας άπιστος; Θα είναι και ο άνδρας σας!

28 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η εξαπάτηση στον έρωτα είναι κληρονομική λέει νέα έρευνα

Αν θέλετε να μάθετε πόσες πιθανότητες έχει ο άνδρας σας να σας απατήσει, ίσως θα πρέπει να παρατηρήσετε πιο προσεκτικά τη συμπεριφορά του πεθερού σας. Σύμφωνα με νέα έρευνα, η εξαπάτηση στον έρωτα είναι κληρονομική, τουλάχιστον στους άνδρες της οικογένειας.
Η έρευνα που επιβεβαιώνει ότι «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει» πιθανόν να μην προκαλέσει έκπληξη σε πολλές από τις απατημένες συζύγους. Η έρευνα που διεξήχθη από ομάδα τσέχων επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παρότι άνδρες και γυναίκες απατούν τους ερωτικούς συντρόφους τους, οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι άπιστοι αν ήταν άπιστος και ο πατέρας τους όταν μεγάλωναν.

Φαίνεται μάλιστα ότι οι κόρες δεν επηρεάζονται κατά τον ίδιο τρόπο από τις απιστίες της μητέρας τους.
Ο δρ Γιάν Χάβλιτσεκ, επικεφαλής της έρευνας, έδωσε έμφαση στο παράδειγμα του πατέρα για τα αγόρια της οικογένειας. «Παρατηρώντας το πατρικό πρότυπο, τα αγόρια καταλαβαίνουν από νωρίς ποιά είναι η αρμόζουσα συμπεριφορά και πόσο πιθανό είναι να τιμωρηθεί κανείς αν την παραβεί» όπως ανέφερε.

Οι ερευνητές στρατολόγησαν 86 ζευγάρια. Ρώτησαν ξεχωριστά, και εμπιστευτικά, τους άνδρες και τις γυναίκες για τις σχέσεις τους, τη συμπεριφορά τους στο σεξ, την οικογένειά τους και τις απιστίες τους. Για να διαπιστώσουν ότι οι ερωτικές σχέσεις των ανδρών έχουν κίνητρο το σεξ, ασχέτως από το πόσο ευτυχισμένοι είναι στο γάμο τους.
«Οι άνδρες έχουν συνήθως εξωσυζυγικές σχέσεις επειδή θέλουν σεξ και μεγαλύτερο αριθμό ερωτικών συντρόφων, όχι επειδή δεν αγαπούν πλέον τη σύζυγό τους», λέει ο δρ. Χάβλιτσεκ. Αντίθετα, οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν τον σύντροφό τους, αν δεν είναι ικανοποιημένες από τον γάμο τους.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2011 at 23:34 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply