Η πρόταση αφορά όσους από το 1974 και μετά βρέθηκαν αποδεδειγμένα με σημαντική υπεραξία σε καταθέσεις και ακίνητα

Την έκτακτη φορολόγηση όσων διετέλεσαν υπουργοί, βουλευτές, διευθυντές κρατικών υπηρεσιών κ.λπ. από το 1974 και μετά, και οι οποίοι αποδεδειγμένα βρέθηκαν με σημαντική υπεραξία σε καταθέσεις και ακίνητα, προτείνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
«Η κυβέρνηση, εν όψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, έχει την απόλυτη υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να προχωρήσει σε κάτι το οποίο θα δημιουργήσει μια πραγματική αίσθηση κάθαρσης, μια πραγματική αίσθηση Νέμεσις», καθώς αυτό που τώρα πληρώνουν οι πολίτες είναι «η σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης», δήλωσε στον ρ/σ Real και πρότεινε:
«Όσοι από το ’74 και μετά, με τον έναν ή τον άλλο ρόλο, με τη μία ή την άλλη ιδιότητα, συμμετείχαν και ευνοήθηκαν από τη μεγάλη αναπτυξιακή εξέλιξη που έζησε η χώρα, πρέπει να υποστούν μία πραγματική, μία ουσιαστική και, γιατί όχι, βαριά, έκτακτη φορολόγηση της υπεραξίας που αποκόμισαν είτε μέσω κινητών είτε μέσω ακίνητων αξιών».
Όπως εξήγησε, «πρέπει όλοι όσοι από το ’74 και μετά είχαν την ευχέρεια να συμμετέχουν και να ευνοηθούν από αυτή τη μεγάλη αναπτυξιακή εξέλιξη της χώρας να υποβληθούν σε μία βαριά θυσία, η οποία πιστεύω ότι αν δεν συμβεί τότε δεν θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση ώστε πραγματικά να ηρεμήσει η κοινωνία, να έλθει η κοινωνική γαλήνη».
Στο ερώτημα ποιοι θα πρέπει να φορολογηθούν, ο κ. Ραγκούσης απάντησε: «Όλοι όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν χρηματίσει από το 1974 και μετά υπουργοί, βουλευτές, κρατικοί αξιωματούχοι, διορισμένοι ή αιρετοί είτε στο κεντρικό κράτος είτε στην Αυτοδιοίκηση, διευθυντές εφοριών, πολεοδομιών, διευθυντές του ΕΣΥ και οι οποίοι αποδεδειγμένα, από το σημείο και μετά που απέκτησαν τις θέσεις ευθύνης, βρέθηκαν -με όχι παράνομους τρόπους- με μία σημαντική υπεραξία είτε στις καταθέσεις είτε στα ακίνητα».
«Αυτοί πρέπει να υποστούν ένα μεγαλύτερο βάρος από τους υπόλοιπους, μία έκτακτη φορολόγηση, η οποία είναι συνδυασμένη με αυτή τη μεγάλη και αναντίληπτη ιστορική πραγματικότητα της μεγάλης ανάπτυξης της Μεταπολίτευσης, αλλά η οποία όμως παρήγαγε ένα σωρό δημοσιονομικά απορρίμματα που αυτή τη στιγμή εμείς ως κυβέρνηση και η σημερινή γενιά είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε με μόνη αιτιολογική βάση ότι πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τη χρεοκοπία της χώρας» συνέχισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed