Ο θρύλος παραμένει ζωντανός

Έναντι 2,3 εκατ. δολαρίων πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών, μία φωτογραφία του θρύλου της Άγριας Δύσης, Μπίλι δε Κιντ. Η φωτογραφία, που θεωρείται το μοναδικό αυθεντικό πορτρέτο του περιβόητο άνδρα, πουλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Brian Lebel σε ιδιώτη συλλέκτη.
Η αρχική τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 300.000 – 400.000 δολάρια.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1879 ή το 1880 στο Νέο Μεξικό. Ο Μπίλι δε Κιντ απεικονίζεται να κρατά με το δεξί του χέρι μία καραμπίνα τύπου Winchester, ενώ αριστερά έχει ένα όπλο τύπου τύπου Colt.
Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Μπίλι δε Κιντ -ο οποίος χρησιμοποιούσε επίσης τα ψευδώνυμα Χένρι Άντριμ και Χένρι Μακάρθι- σκότωσε 21 άτομα προτού πέσει νεκρός και ο ίδιος από τις σφαίρες ενός σερίφη, τον Ιούλιο του 1881.

Ήταν 20 ετών όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία και 21 όταν σκοτώθηκε.
Υπάρχουν άλλες δύο φωτογραφίες που εικονίζουν τον Μπίλι δε Κιντ στα παιδικά του χρόνια: στη μία είναι στο σχολείο του στο Σίλβερ Σίτι και στην άλλη βρίσκεται ανάμεσα σε έξι καουμπόηδες σε ένα ράντσο κοντά στο Ρόζγουελ του Νέου Μεξικού.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Ουίλιαμ Μπόνεϊ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.