Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Για 2,3 εκατ. δολάρια πωλήθηκε φωτογραφία του Μπίλι δε Κιντ

27 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ο θρύλος παραμένει ζωντανός

Έναντι 2,3 εκατ. δολαρίων πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών, μία φωτογραφία του θρύλου της Άγριας Δύσης, Μπίλι δε Κιντ. Η φωτογραφία, που θεωρείται το μοναδικό αυθεντικό πορτρέτο του περιβόητο άνδρα, πουλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Brian Lebel σε ιδιώτη συλλέκτη.
Η αρχική τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 300.000 – 400.000 δολάρια.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1879 ή το 1880 στο Νέο Μεξικό. Ο Μπίλι δε Κιντ απεικονίζεται να κρατά με το δεξί του χέρι μία καραμπίνα τύπου Winchester, ενώ αριστερά έχει ένα όπλο τύπου τύπου Colt.
Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Μπίλι δε Κιντ -ο οποίος χρησιμοποιούσε επίσης τα ψευδώνυμα Χένρι Άντριμ και Χένρι Μακάρθι- σκότωσε 21 άτομα προτού πέσει νεκρός και ο ίδιος από τις σφαίρες ενός σερίφη, τον Ιούλιο του 1881.

Ήταν 20 ετών όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία και 21 όταν σκοτώθηκε.
Υπάρχουν άλλες δύο φωτογραφίες που εικονίζουν τον Μπίλι δε Κιντ στα παιδικά του χρόνια: στη μία είναι στο σχολείο του στο Σίλβερ Σίτι και στην άλλη βρίσκεται ανάμεσα σε έξι καουμπόηδες σε ένα ράντσο κοντά στο Ρόζγουελ του Νέου Μεξικού.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Ουίλιαμ Μπόνεϊ.

This entry was posted on Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2011 at 18:35 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply