Η πλευρά Ψωμιάδη διαψεύδει, αλλά παράγοντες του Γηραιού το βλέπουν… ως διέξοδο

Ενώ εντείνεται η φημολογία ότι η ΠΑΕ Ηρακλής βρίσκεται πολύ κοντά στο να περάσει στα χέρια της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη έπειτα από συγχώνευση με την Καβάλα (η οποία θα διαλυθεί), ο ίδιος ο «Μπιγκ Μακ» με γραπτή δήλωσή του, διέψευσε τα σενάρια.
Συγκεκριμένα όπως δημοσιεύεται στο dikisports.blogspot.com, ο Μ. Ψωμιάδης δήλωσε:«Δεν υπάρχει θέμα μετονομασίας της Καβάλας. Απλώς η ομάδα θα παίζει πλέον στο γήπεδο του Μακεδονικού διότι ο δήμαρχος Καβάλας δεν θέλει την ομάδα στην πόλη. Δεν έχω συζητήσει οτιδήποτε με τον Ηρακλή. Και εγώ και ο Σταύρος Ψωμιάδης διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα. Η Καβάλα θα συνεχίζει να αγωνίζεται με το όνομά της στη Σούπερ Λιγκ».
Ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη τα ΜΜΕ αναπαράγουν συνεχώς ειδήσεις που φέρουν τη συμφωνία να είναι δεδομένη και ότι το αργότερο μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ο Μάκης Ψωμιάδης θα είναι το αφεντικό του ποδοσφαιρικού Ηρακλή. Σύμφωνα με τα ίδια σενάρια ο γιος του Σταύρος, θα είναι ο νέος πρόεδρος, όπως και τώρα στην ΠΑΕ Καβάλα. Μάλιστα, οι νομικοί της ΠΑΕ Ηρακλής ετοιμάζουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και λέγεται ότι το μόνο που απομένει είναι οι υπογραφές του κ. Αντώνη Ρέμου (κατέχει ακόμη το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Ηρακλής) και της πλευράς Ψωμιάδη (προφανώς δια του υιού Σταύρου).

Ανακοινώσεις στην έκτακτη Γ.Σ.
Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, τότε η ανακοίνωση του «γάμου» Ηρακλή – οικογένειας Μ. Ψωμιάδη, αναμένεται να γίνει στην έκτακτη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Ηρακλή (έχει συγκληθεί για την Δευτέρα 27/6) με τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών της συμφωνίας και εκεί τα μέλη του Ηρακλή θα αποφανθούν για την τύχη της ομάδας τους και αν η ΠΑΕ θα περάσει στα χέρια των Ψωμιάδηδων. Με βάση τα ίδια σενάρια  η ΠΑΕ Ηρακλής θα αλλάξει ΑΦΜ (θα πάρει αυτό της Καβάλας) και θα κρατήσει την επωνυμία (πιθανόν ως «Ηρακλής 1908» ή «Νέος Ηρακλής»), το σήμα και την έδρα του.

Η κόντρα με τον Δήμαρχο Καβάλας
Το όλο θέμα ξεκίνησε με αφορμή την αρνητική στάση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Καβάλας, Μάκη Ψωμιάδη, στην επιθυμία του Δημάρχου της πόλης, κ. Κώστα Σιμιτσή να διαθέσει το Δημοτικό στάδιο της Καβάλας σε συναυλιακές εκδηλώσεις. Έτσι ήρθε στην επιφάνεια η αντίθεση των δυο πλευρών, της οικογένειας Ψωμιάδη και της Δημοτικής αρχής της πόλης, με συνέπεια την ύπαρξη μιας διάστασης που συνεχώς βαθαίνει.
Ο κ. Σιμιτσής αγνοώντας πλήρως την επιθυμία της διοίκησης του ΑΟΚ να μην παραχωρήσει το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» για τις συναυλίες του Πασχάλη Τερζή και στη συνέχεια της Μαρινέλλας μπροστά στον κίνδυνο να υποστεί σοβαρές ζημίες ο χλοοτάπητας λόγω της παρουσίας θεατών, τελικά το παραχώρησε. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με άλλες αντιθέσεις από το παρελθόν δημιούργησαν στη διοίκηση της ΠΑΕ τη σκέψη να μεταφερθεί η έδρα της ομάδας στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Μακεδονικού για τις υποχρεώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η συνάντηση του Μ. Ψωμιάδη με τον πρόεδρο του Μακεδονικού κ. Ανδρώνη για την εξασφάλιση και χρήση του γηπέδου στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας είναι η μια συνιστώσα της πρωτοβουλίας που ανέπτυξε ο «Μπιγκ Μακ» στη Θεσσαλονίκη. Η άλλη είναι πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις προτίθεται να εγκαταλείψει _πιθανόν σταδιακά_ την ομάδα της Καβάλας και να εμπλακεί στον Ηρακλή.
Ωστόσο, η Καβάλα συνεχίζει να λειτουργεί με στόχο την προετοιμασία της στη νέα περίοδο. Ήδη ξεκίνησε συζητήσεις και μάλιστα σε προχωρημένο βαθμό με τον 45χρονο Ισπανό προπονητή Χουάν Μανουέλ Λίγιο, για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας, κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο προπονητής από την πατρίδα του.

Αρταβάνης: «Ο Μάκης μόνη λύση για τον Ηρακλή»
Λάδι στη φωτιά της… φημολογίας ήρθε να ρίξει ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής, κ. Νίκος Αρταβάνης με δηλώσεις του στο Αθλητικό Metropolis. «Πριν τελειώσει οτιδήποτε, δεν είναι καλό να το βγάζουμε προς τα έξω. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις δουλειές. Εμείς ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη λύση για τον Ηρακλή. Βασική προϋπόθεση είναι να παίζει στη Σούπερ Λιγκ ο Ηρακλής και τη νέα χρονιά», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ουσιαστικά υπάρχουν πολλές εκδοχές για να γίνει αυτό (μέσω δικαστικής οδού, προσφυγών στα ανώτατα διοικητικά όργανα, προσφυγών στο CAS), ωστόσο αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, η μόνη διέξοδος αυτή τη στιγμή είναι μέσω του κ. Ψωμιάδη. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω, αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι κάνουμε όλες τις ενέργειες, για το καλό της ομάδας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, κ. Κωνσταντίνος Γωγάκος, ανέφερε: «Είμαι αισιόδοξος. Δεν θέλω να μιλήσω, από τι στιγμή που δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα. Περιμένω να δω τα στοιχεία εγγράφως. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ηρακλής ανήκει στην Σούπερ Λιγκ και αυτό είναι το σωστό να γίνει».

Στη συνέχεια, επεσήμανε: «Από τη στιγμή που δεν υποβιβάστηκε μαθηματικά, θα ήταν άδικο να μην αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία. Όσον αφορά την γενική συνέλευση θα φροντίσουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα οικονομικά στοιχεία. Τα μέλη θα έχουν φυσικά το δικαίωμα να ψηφίσουν τους υποψήφιους επενδυτές, όσοι και όποιοι είναι αυτοί. Αυτό είναι άλλωστε το νόημα».
Ολοκληρώνοντας, μίλησε και για τον Αντώνη Ρέμο: «Τέλος, όσον αφορά τη στάση του μεγαλομετόχου, Αντώνη Ρέμου προσωπικά πιστεύω ότι οφείλει να σεβαστεί την άποψη του κόσμου. Είναι καθήκον και υποχρέωση του».

Αντιδράσεις στην Καβάλα
Η φημολογία που φέρνει την οικογένεια Ψωμιάδη να… διαλύει την Καβάλα, προκειμένου να κάνει συγχώνευση με τον Ηρακλή, έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και προβληματισμό στην μακεδονική πόλη και μάλιστα οπαδοί των Αργοναυτών έκλεισαν κεντρικό δρόμο εις ένδειξη διαμαρτυρίας!

Μέσω του Faceboοk, περίπου 250 οπαδοί συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (21/6) στην Οδό Βενιζέλου, που είναι κεντρική, και για λίγα λεπτά έκλεισαν συμβολικά το δρόμο.
Μάλιστα, τις επόμενες μέρες διοργανώνουν συλλαλητήριο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το διαφαινόμενο… αφανισμό της ποδοσφαιρικής Καβάλας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.