Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

FT: Το ΔΝΤ μπλοκάρει την πέμπτη δόση

21 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στον “αέρα” η 5η δόση;

Ανταπόκριση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς από το Λουξεμβούργο αναφέρει ότι η πέμπτη δανειακή δόση των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ μπλοκάρεται από το ΔΝΤ, που εμμένει στη θέση ότι η δόση δεν μπορεί να εκταμιευθεί χωρίς συμπαγείς δεσμεύσεις από Ευρωπαίους αξιωματούχους επί του νέου πακέτου διάσωσης.
Όπως εξηγεί η εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών προσήλθαν στη συνάντηση του Eurogroup πιστεύοντας ότι τα δύο ζητήματα έχουν αποσυνδεθεί. Ωστόσο οι συνεχιζόμενες διαφωνίες στους κόλπους της ευρωζώνης οδήγησαν στην επαναφορά από το ΔΝΤ της προϋπόθεσης να υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση της Ελλάδας για τους επόμενους 12 μήνες πριν την απελευθέρωση του μεριδίου του Ταμείου.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι τόσο η Ευρώπη όσο και το ΔΝΤ θέτουν επίσης ως όρο εκταμίευσης των χρημάτων την έγκριση των νέων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα.

Θανάσης Γκαβός Λονδίνο

This entry was posted on Τρίτη, 21 Ιουνίου, 2011 at 14:20 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply