Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Για 11 εκατ. ευρώ δημοπρατήθηκε ένα βιολί Στραντιβάριους

21 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ποσό-ρεκόρ για τη «Lady Blunt»

Στην τιμή των 11 εκατομμυρίων ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία μέσω διαδικτύου ένα βιολί Στραντιβάριους. Το βιολί ήταν μέρος της συλλογής του ιαπωνικού ιδρύματος μουσικής Nippon και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των θυμάτων του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με το BBC, η δημοπρασία οργανώθηκε από τον οίκο Tarisio, αλλά το όνομα του αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστό.

Το συγκεκριμένο Στραντιβάριους κατασκευάστηκε το 1721 και φέρει την ονομασία «Lady Blunt», επειδή ανήκε στη λαίδη Ανν Μπλαντ, εγγονή του λόρδου Μπάιρον.
Η τιμή που «έπιασε» είναι τετραπλάσια από την προηγούμενη τιμή ρεκόρ πώλησης ενός βιολιού Στραντιβάριους. Tο βιολί είναι άθικτο και βρίσκεται σχεδόν στην ίδια κατάσταση με εκείνη που βρισκόταν όταν έφυγε από τα χέρια του κατασκευαστή του, του διάσημου Αντόνιο Στραντιβάρι, ο οποίος γεννήθηκε στην Κρεμόνα της Ιταλίας το 1644.
Aποκτήθηκε το 2008 από το ιαπωνικό Ίδρυμα για τη Μουσική Nippon, το οποίο αποφάσισε να το πωλήσει για να διαθέσει τα χρήματα στα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι. Τo Ίδρυμα έχει στην κατοχή του 21 έγχορδα, τα οποία δανείζει σε μεγάλα διεθνή μουσικά γεγονότα.
Σήμερα υπάρχουν ακόμα περίπου 600 βιολιά που κατασκευάστηκαν στο ατελιέ του Στραντιβάρι.

This entry was posted on Τρίτη, 21 Ιουνίου, 2011 at 14:49 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply