Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ελλάδα θα λάβει τον Ιούλιο τη δόση των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ

15 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Κομισιόν: Κανονικά τον Ιούλιο η επόμενη δόση στην Ελλάδα

Η Αθήνα θα λάβει κανονικά τον Ιούλιο τη δόση των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως δήλωσε σήμερα ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Όλι Ρεν η πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα αναμένεται να καταβληθεί τον επόμενο μήνα, ανεξάρτητα από το νέο πακέτο βοήθειας.

Νωρίτερα, ο Αλταφάζ είχε διευκρινήσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τρόπους κατά τους οποίους οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα μπορούσαν να δεχτούν, εθελοντικά, να τα διατηρήσουν.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα «τεχνικά δύσκολο» εγχείρημα, καθώς θα μπορούσε να θεωρηθεί «πιστωτικό επεισόδιο» από κάποιους παράγοντες της αγοράς και «αυτό θέλουμε να το αποφύγουμε».
Σε αυτή τη φάση, «οικοδομούνται γέφυρες μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών και των κρατών μελών της ευρωζώνης» είχε τονίσει, τότε σημειώνοντας ότι για την περίπτωση της Ελλάδας συζητείται κάτι ανάλογο με την πρωτοβουλία της Βιέννης.

This entry was posted on Τετάρτη, 15 Ιουνίου, 2011 at 21:50 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply