Κλινικές δοκιμές έδειξαν εντυπωσιακά αποτελέσματα

Χιλιάδες ζωές θα μπορούσε να σώσει ένα νέο, πολλά υποσχόμενο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου με κωδική ονομασία 4CMenB παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων (ESPID), που πραγματοποιείται στη Χάγη.

Εμβόλιο-«ασπίδα» της παιδικής υγείας
Στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε συνολικά 1.800 παιδιά, το εμβόλιο έδειξε να προσφέρει 80% προστασία ενάντια στα περίπου 1000 στελέχη του μηνιγγιτιδόκοκκου Β που συλλέχθηκαν από όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, η δράση του φάνηκε να μην επηρεάζεται από άλλα εμβόλια.
Σε δεύτερη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 1.500 παιδιά, το εμβόλιο φάνηκε να προσφέρει προστασία ακόμα και όταν χρησιμοποιούνταν ως ενισχυτικό.
Η μηνιγγίτιδα Β αποτελεί την πιο κοινή και επικίνδυνη μορφή βακτηριακής μηνιγγίτιδας, καθώς εάν δεν ακολουθηθεί εγκαίρως η απαραίτητη θεραπεία μπορεί να αποβεί μοιραία μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ώρες.

Το 4CMenB βρίσκεται τώρα στη διαδικασία της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.