Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παράταση ενός χρόνου στις ξένες γλώσσες σε δημοτικά και γυμνάσια

Ιούνιος 11th, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αντιδράσεις από τους καθηγητές για την κατάργηση της δέυτερης γλώσσας

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που εκδόθηκε την Παρασκευή, η απόφαση οι μαθητές της Ε´ δημοτικού να διδάσκονται μία δεύτερη ξένη γλώσσα, γαλλικά ή γερμανικά, βάσει της πλειοψηφούσας επιλογής των μαθητών δεν αλλάζει.
Ωστόσο για να μην διαταραχτεί ο εκπαιδευτικός προγραμματισμός των μαθητών που φοίτησαν το σχολικό έτος 2010-11 στην Ε´ δημοτικού και έχουν ήδη επιλέξει και διδαχθεί άλλη ξένη γλώσσα (μέχρι τώρα διδάσκονταν επίσης ιταλικά και ισπανικά) ορίζεται μεταβατική περίοδος ενός χρόνου.
Έτσι, οι μαθητές που κατά την επόμενη σχολική χρονιά θα φοιτούν στη Στ´ τάξη δημοτικού, θα συνεχίσουν να διδάσκονται τη δεύτερη ξένη γλώσσα που διδάχτηκαν στην προηγούμενη τάξη. Ορίζεται, πάντως, ότι προϋπόθεση για κάτι τέτοιο, είναι να υπάρχει ελάχιστος αριθμός 15 μαθητών ανά τμήμα. Σε περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (απομακρυσμένες περιοχές), προϋπόθεση είναι οι 12 μαθητές ανά τμήμα.

Στην ίδια κατεύθυνση, μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α´ τάξη του γυμνασίου τη νέα χρονιά θα διδάσκονται δεύτερη ξένη γλώσσα, με βάση την ύπαρξη εκπαιδευτικών με οργανική θέση στο σχολείο της αντίστοιχης ειδικότητας.
Ειδικά για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στη Β´ τάξη και την Γ´ τάξη του γυμνασίου οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να διδάσκονται μία συγκεκριμένη δεύτερη ξένη γλώσσα, θα τη συνεχίσουν και την ερχόμενη χρονιά, με την προϋπόθεση τους 15 μαθητές ανά τμήμα και την ύπαρξη αντίστοιχης οργανικής θέσης.
Χθες το μεσημέρι καθηγητές γαλλικής και γερμανικής γλώσσας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλλοντας τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας «για την σταδιακή κατάργηση της δεύτερης ξένης γλώσσας».

This entry was posted on Σάββατο, Ιούνιος 11th, 2011 at 08:36 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply