Oι Γερμανοί αρχικά είχαν κατηγορήσει την Ισπανία για την επιδημία προκαλώντας ζημιά στις εξαγωγές της χώρας της Ιβηρικής

Τα φύτρα φασολιών από φάρμα της Κάτω Σαξονίας συνδέονται στενά με τη επιδημία του βακτηρίου E.coli, που προκάλεσε τον θάνατο 30 ανθρώπων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο διευθυντής του ομοσπονδιακού υγειονομικού Ινστιτούτου Robert Koch,Ράινχαρντ Μπούργκερ.

Νωρίτερα, πηγές των αρμόδιων γερμανικών αρχών είχαν δηλώσει ότι αναμένεται να αρθεί η προειδοποίηση κατά της κατανάλωσης αγγουριών, τοματών και πράσινων σαλατών στη Γερμανία, αλλά να διατηρηθεί για τα φρέσκα φύτρα λαχανικών και οσπρίων.

«Χιλιάδες αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις τομάτες, τα αγγούρια και τις πράσινες σαλάτες δεν έδωσαν κανένα αποτέλεσμα. Όμως, υπάρχουν όλο και περισσότερα στοιχεία που συνδέουν τους ασθενείς με μία συγκεκριμένη επιχείρηση» στην Κάτω Σαξονία, η οποία καλλιεργεί φύτρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδια πηγή που δεν κατονομάζεται.

Η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο 30 ανθρώπων στην Ευρώπη και έχει πλήξει τους Ευρωπαίους αγρότες.
Υπενθυμίζεται ότι οι Γερμανοί αρχικά είχαν κατηγορήσει την Ισπανία για την επιδημία, γεγονός που προκάλεσε ζημιά στις εξαγωγές της χώρας της Ιβηρικής. Στη συνέχεια το Βερολίνο αρνήθηκε κατηγορηματικά και τις αποζημιώσεις…

«Αίρεται ο αποκλεισμός της Μόσχας»
«Η Ρωσία συμφώνησε να άρει την απαγόρευση των εισαγωγών των ευρωπαϊκών λαχανικών», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
«Είμαστε ευτυχείς που συμφωνήσαμε να αρθεί η απαγόρευση των λαχανικών από την ΕΕ»είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά την ευρω-ρωσική σύνοδο.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο αποκλεισμός θα αρθεί εάν η ΕΕ δώσει εγγυήσεις για την ασφάλεια των προϊόντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.