Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ελεύθερος υπό όρους ο 18χρονος χάκερ…

9 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ μεταξύ των όρων

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση κάθε 1η και 15 στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα) αφέθηκε, μετά την απολογία του στην 24η τακτική ανακρίτρια, ο 18χρονος που συνελήφθη για επιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα ξένων διωκτικών αρχών. Σε βάρος του ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για «κατοχή εκρηκτικής βόμβας», «οπλοκατοχή» και «πλαστογραφία».
Ο νεαρός «κράκερ» από το μεσημέρι βρίσκεται και πάλι μαζί με την μητέρα του στο διαμέρισμα, όπου διαμένουν στον Αγιο Δημήτριο και μπορεί πάλι να σερφάρει στο διαδίκτυο από τον προσωπικό του υπολογιστή. Υπενθυμίζεται ότι κατά το διάστημα της κράτησης του στην Ασφάλεια Αττικής ο 18χρονος είχε εκφράσει έντονη επιθυμία να του δοθεί πρόσβαση σε υπολογιστή με σύνδεση Ιντερνετ για να μπορεί να ενημερώνεται για το Χρηματιστήριο, καθώς τα χρήματα που είχε καταφέρει να αποσπάσει μέσω διαδικτύου από ανυποψίαστους πολίτες τα είχε επενδύσει σε μετοχές διαφόρων εταιρειών.
Ενδιαφέρον, πάντως, για τον 18χρονο έχουν δείξει και αμερικανοί πράκτορες του FBI, καθώς η Ομοσπονδιακή Αστυνομία των ΗΠΑ είχε μπει στο στόχαστρο του νεαρού. Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν ότι κλιμάκιο αμερικανών αστυνομικών επρόκειτο να έρθει στην Αθήνα.

This entry was posted on Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2011 at 20:22 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply