Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιώργος Δασταμανάνης: “Χάνονται εκατοντάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών με την κατάργηση ς της 2ης ξένης γλώσσας”…

9 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών για την Παιδεία:

Η αιφνίδια γνωστοποίηση των Υπουργικών Αποφάσεων Φ 12/518/61284/Γ1/27-05-2011 και 62780/Γ2/2-06-2011 του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που καταργούν την παράλληλη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας και το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής των μαθητών των Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, προκάλεσε δικαιολογημένα την οργή και την αγανάκτηση όλων.
Στην πρωτοφανή περίοδο κρίσης και ύφεσης που περνά η χώρα μας, το ΥΠΔΒΜΘ ενώ θα έπρεπε να επενδύει στη θωράκιση του μέλλοντος των παιδιών μας με δημοκρατικό πνεύμα και παιδαγωγικά κριτήρια, αντίθετα, κάνει περικοπές θυσιάζοντας στο βωμό της «ύφεσης» τους μαθητές.
Η διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος ελεύθερης επιλογής και παράλληλης διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας, σέβεται την προσωπικότητα, την ισορροπία και τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών. Αντίθετα οι νέες υπουργικές αποφάσεις θα εντείνουν το μέγεθος των εκπαιδευτικών ανισοτήτων που θα δημιουργηθούν σε βάρος των μαθητών. Από την άλλη, θα καταργηθούν εκατοντάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών απειλούνται με εργασιακή περιπλάνηση σε όλη τη χώρα.
Οι νέες Υπουργικές Αποφάσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της διδασκαλίας ξένων γλωσσών τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Προτείνουμε την άμεση ανάκληση της αντιπαιδαγωγικής αυτής απόφασης και τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ

This entry was posted on Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2011 at 19:13 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply