Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

13χρονος έφτιαξε «έξυπνο» κουδούνι που ξεγελάει τους κλέφτες

7 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η πρωτοποριακή εφεύρεση θα κυκλοφορήσει στη βρετανική αγορά σε λίγους μήνες

Μια πρωτοποριακή εφεύρεση αναμένεται να κυκλοφορήσει στη βρετανική αγορά σε λίγους μήνες. Το «Smart Bell» («Έξυπνο Κουδούνι») είναι όνομα και πράγμα, καθώς με κόστος μόλις 45 ευρώ υπόσχεται να αποθαρρύνει τους επίδοξους διαρρήκτες όταν χτυπούν το κουδούνι ενός σπιτιού για να διαπιστώσουν αν το πεδίο είναι… ελεύθερο για δράση. Η ιδέα ανήκει στον 13χρονο βρετανό Λόρενς Ρουκ και είναι απλή: όταν κανείς πατάει το κουδούνι χτυπάει το κινητό ενός “μεγάλου” ο οποίος απαντά στο θυροτηλέφωνο – σα να ήταν μέσα στο σπίτι.
Μάλιστα, η συσκευή παράγει και λίγα… παράσιτα ώστε να είναι ακόμη πιο πειστικό ότι συνομιλεί κανείς με τον ένοικο του σπιτιού μέσω ενός συστήματος ενδοσυνεννόησης.
Η εφεύρεση, που χρησιμοποιεί μία ενσωματωμένη κάρτα SIM και την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία κινητών τηλεφώνων θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και γαι λιγότερο δραματικές περιστάσεις. Για παράδειγμα αν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θελήσει να δώσει οδηγίες για την παραλαβή πακέτων ή αλληλογραφίας ενόσω απουσιάζει.
Ο ίδιος ο Λόρενς όχι μόνο κέρδισε ήδη μια περιουσία για την ιδέα του – η εταιρεία που την αγόρασε έδωσε υπέγραψε με τον ίδιο και την οικογένειά του συμβόλαιο ύψους περίπου 200.000 ευρώ – αλλά και μια υποτροφία για ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο. Τώρα, προσπαθεί να αποφασίσει τι θα κάνει με το «λαχείο» που του κληρώθηκε.
«Όταν ανακάλυψα ότι θα έβγαζα τόσα πολλά χρήματα, σκέφτηκα “πω, πω! Μιλάμε για πολλά βιντεοπαιχνίδια!”. Είναι εκπληκτικό που κέρδισα τόσα πολλά, αλλά δεν το έχω πει ακόμη στους συμμαθητές μου. Δεν ξέρω τι θα σκεφτούν. Πάντως τα περισσότερα χρήματα, θα τα αποταμιεύσω. Θέλω να πάω στο πανεπιστήμιο και θα μου χρειαστούν», λέει ο 13χρονος βρετανός εφευρέτης.

This entry was posted on Τρίτη, 7 Ιουνίου, 2011 at 10:20 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply