Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι Μανιταρόφιλοι μεταφέρουν τη γιορτή τους τον Νοέμβριο

7 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Αλλάζουν για φέτος τη Γιορτή Μανιταριού…

Η Γενική Συνέλευση των Μ.Δ.Μ. που έγινε στην έδρα του Συλλόγου στον Απόσκεπο Καστοριάς στις 22 Μαΐου του 2011 με θέμα το μέλλον της Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού και βασικό σκεπτικό την επαναφορά της Γιορτής στα αρχικά της ιδεώδη, αποφάσισε παμψηφεί:
Τη διοργάνωσή της 9ης Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού στις 4 και 5 Νοεμβρίου στην περιοχή του όρους Ορλιακας Γρεβενών με βάση τις Κατασκηνώσεις Ζιάκα.
Δεν θα αναλωθούν σε καμμιά περίπτωση δημόσιοι πόροι και γι αυτό το λόγο αποκλείστηκε η επιχορήγηση από φορείς, οι οποίοι θα ζητηθεί να συνδράμουν μόνο σε υποδομές και μέσα (χώρος διοργάνωσης, αποκομιδή απορριμμάτων).
Τα έξοδα της Γιορτής θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Σύλλογος με τη συνδρομή μικρής έκτασης χορηγιών των μελών του, μελών άλλων Συλλόγων, συγγενών με το αντικείμενο επιχειρήσεων και κουπονιού συμμετοχής των επισκεπτών.
Το κουπόνι υπερ του Συλλόγου ορίστηκε στα 10 ευρώ και περιλαμβάνει δικαίωμα παρακολούθησης των σεμιναρίων, συμμετοχής στις εξόδους στο δάσος για ανεύρεση και ταυτοποίηση μανιταριών και συμμετοχής σε όλα τα δρώμενα που θα προγραμματιστούν και τις δύο ημέρες διεξαγωγής, χωρίς καμμία υποχρέωση εκ μέρους του Συλλόγου για σίτιση. Μανιταρόσουπα και μανιταρόπιτες θα προσφερθούν με χορηγία μελών του Συλλόγου, προαιρετικά.
Δεν θα γίνουν δεκτές αιτήσεις εκθετών, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και μικροπωλητών.
Θα λειτουργήσει κυλικείο με ευθύνη και διαχείριση του Συλλόγου, τα έσοδα του οποίου θα συνυπολογιστούν στην κάλυψη του κόστους της Γιορτής.
Δεν θα γίνουν συναυλίες με τη μορφή των προηγούμενων διοργανώσεων αλλά μουσικές βραδιές πιθανότατα σε κοντινούς ξενώνες, με μουσικά σχήματα που θα συμμετάσχουν αμισθί και ηχητικά μέσα χορηγών ή των μελών.
Οι έξοδοι για αναζήτηση μανιταριών θα γίνουν με επικεφαλής έμπειρους οδηγούς – συλλέκτες σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και θα ακολουθήσει ταυτοποίηση των ειδών και κατανάλωσή τους.

Η αφίσα της Γιορτής θα είναι χρηστική με προβολή των κυριότερων ειδών, θα προκριθεί χωρίς χρηματικό έπαθλο, η εκτύπωσή της θα χρηματοδοτηθεί απο το Σύλλογο ενώ και η ενημερωτική προβολή της Γιορτής θα γίνει επίσης με ίδια μέσα και Δελτία Τύπου.

Για το Γραφείο Τύπου των Μ.Δ.Μ.,
Νίκος Παπανίκος

This entry was posted on Τρίτη, 7 Ιουνίου, 2011 at 21:12 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 response about “Οι Μανιταρόφιλοι μεταφέρουν τη γιορτή τους τον Νοέμβριο”

  1. ΠΟΝΤΙΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ said:

    Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ 2012 ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ; ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Leave a Reply