Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ρεσάλτο της Greenpeace σε εξέδρα πετρελαίου στη Γροιλανδία

5 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η Δανέζικη αστυνομία συνέλαβε 18 ακτιβιστές που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την άντληση πετρελαίου από την Αρκτική

Η αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο 18 μέλη της Greenpeace που επιχείρησαν να ανέβουν σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου στα ανοιχτά της Γροιλανδίας σε μία προσπάθεια να διαμαρτυρηθούν για την άντληση πετρελαίου από την Αρκτική. Η εξέδρα ανήκει στην σκωτσέζικη εταιρεία Cairn Energy, η οποία, όπως αναφέρει το Associated Press, πήρε την άδεια να ανοίξει μέχρι και επτά πηγάδια στις δυτικές ακτές της Γροιλανδίας.
Οι 18 συλληφθέντες, από τη Βρετανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και άλλες χώρες μεταφέρθηκαν στη Νούουκ, την πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής υπό δανικό έλεγχο.
Η Greenpeace θεωρεί ότι η Cairn Energy δεν παίρνει αρκετά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος ώστε να αποφευχθούν διαρροές όπως αυτή στον Κόλπο του Μεξικό πέρυσι τον Απρίλιο.
Λόγω της επιχείρησης των ακτιβιστών, η παραγωγή διακόπηκε προσωρινά. Η εταιρεία μάλιστα μήνυσε την Greenpeace για ζημιές που φτάνουν τα τέσσερα εκατομμύρια δολάρια για κάθε ημέρα διακοπής των εργασιών. Η δίκη θα γίνει στην Ολλανδία.

This entry was posted on Κυριακή, 5 Ιουνίου, 2011 at 18:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply