Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

17χρονος πούλησε το νεφρό του για ένα iPad!

4 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Μέσω διαδικτύου έκανε τη συνεννόηση ο «μικρός Ζενγκ» μεταδίσουν κινεζικά ΜΜΕ

Έφηβος στην Κίνα πούλησε το νεφρό του προκειμένου να αγοράσει ένα iPad 2, μεταδίδουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Ο 17χρονος, ο “μικρός Ζενγκ”, δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Κίνας ότι κανόνισε την πώληση του νεφρού του μέσω του Διαδικτύου.
Η υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας μόνο όταν η μητέρα του αγοριού άρχισε να έχει υποψίες για την φοβερή συναλλαγή, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την παράνομη διακίνηση οργάνων στην Κίνα, η οποία ανθεί στη μαύρη αγορά εξαιτίας της σπανιότητας των δοτών. Όλα ξεκίνησαν όταν ο μαθητής είδε μία διαφήμιση στο διαδίκτυο που προσέφερε χρήματα σε δωρητές οργάνων.
Παράνομοι διακινητές κανόνισαν την επίσκεψη στο νοσοκομείο και με το πέρας της επέμβασης πλήρωσαν το παιδί λιγότερα από 2.500 ευρώ για το νεφρό του. Με τα χρήματα ο “μικρός Ζενγκ” αγόρασε ένα iPad 2 και έναν φορητό υπολογιστή.
Όταν η μητέρα του αντιλήφθηκε την ύπαρξη των γκάτζετ καθώς και τη βαθιά κόκκινη ουλή από την εγχείρηση, το αγόρι ομολόγησε την πράξη του. Το 2007, οι κινεζικές Αρχές απαγόρευσαν τη διακίνηση οργάνων και καθιέρωσαν ένα σύστημα εθελοντικής δωρεάς προκειμένου να παταχθεί το παράνομο εμπόριο.

This entry was posted on Σάββατο, 4 Ιουνίου, 2011 at 12:36 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply