Αποφασίστηκε να κληθούν σε διάλογο οι αρμόδιοι φορείς, η FIFA και η UEFA προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα

Με 49 υπέρ, 7 όχι και 1 «παρών» έγινε αποδεκτή η πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ κ.Σοφοκλή Πιλάβιου για αναστολή λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Παράλληλα αποφασίστηκε το ερχόμενο 10ήμερο να κληθούν σε διάλογο η Πολιτεία, η Σούπερ Λίγκα, η Ενωση Β’ – Γ’ Εθνικής (με συμμετοχή της FIFA και της UEFA) προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που επισήμανε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΠΟ.
Υπέρ της πρότασης του κ. Πιλάβιου τάχθηκε και η Σούπερ Λίγκα, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε:
«Η πάγια θέση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, όπως διατυπώθηκε σε πρόσφατες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις θεσμικών εκπροσώπων της, είναι ότι πρέπει να διασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή του επόμενου Πρωταθλήματος, πριν την έναρξή του.
Σε κάθε περίπτωση, τα διαχρονικά προβλήματα του ποδοσφαίρου πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά, μέσα από συναίνεση και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως έχουν κατατεθεί από τη Σούπερ Λιγκα σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
Με βάση τα παραπάνω, η Σούπερ Λίγκα επικροτεί και στέκεται αλληλέγγυα σε οποιαδήποτε ενέργεια, όσο ακραία και αν είναι αυτή, η οποία θα διασφαλίσει το υγιές περιβάλλον διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος»
Επίσης, στην ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΟ αποφασίστηκαν και τα ακόλουθα:
1. «Στο διάστημα της αναστολής των λειτουργιών εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της ΕΠΟ να ενεργεί  για την ολοκλήρωση της οργάνωσης και της διαδικασίας των επαφών και για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης».
2. «Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των επαφών η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε έκτακτη γενική της συνέλευση θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου σε επαγγελματική και ερασιτεχνική μορφή, με βάση τους άξονες που παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ στη διάρκεια της ομιλίας του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.