Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη για την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

3 Ιουνίου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια ευκαιρία για να σκεφτούμε την κατάσταση του περιβάλλοντος σε τοπικό, εθνικό αλλά και πλανητικό επίπεδο. Στις 15 Δεκεμβρίου 1972, η Γενική Συνέλευση του OΗΕ θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων. Αποτελεί, πλέον, κοινή συνείδηση ότι το ανθρώπινο είδος για να επιβιώσει στο εγγύς μέλλον πρέπει να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν έρχεται σε σύγκρουση με την ανάπτυξη. Αντίθετα, η βιώσιμη ανάπτυξη είναι συμφέρον όλων μας.
Η Ημέρα του Περιβάλλοντος μας καλεί να σκεφτούμε τοπικά και να δράσουμε παγκόσμια. Οφείλουμε να δραστηριοποιηθούμε και να συνεργαστούμε. Οφείλουμε μέσα από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της νέας γενιάς να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη.
Σε τοπικό επίπεδο θα πρέπει το ενδιαφέρον μας να εστιασθεί στα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα, αναζητώντας κάθε φορά την βέλτιστη περιβαλλοντικά λύση. Και ταυτόχρονα να αναληφθεί προσπάθεια προκειμένου να απομακρυνθούν οι κίνδυνοι καταστροφικών και μη αναστρέψιμων καταστάσεων των φυσικών «θησαυρών» – αποθεμάτων της περιοχής μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ

This entry was posted on Παρασκευή, 3 Ιουνίου, 2011 at 17:36 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply