Στα Ιωάννινα βρέθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό  να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ενόψει της προετοιμασίας της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία  του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή,  παρουσίας του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρου Μπούφη, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος  κ. Στυλιανού Στεφανίδη και της Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρας Γεωργακοπούλου- Μπάστα, με στόχο τον αρτιότερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στις περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας  για το 2011 και τονίστηκε η ανάγκη πλήρης ενεργοποίησης όλων  των εμπλεκόμενων φορέων (αστυνομίας, πυροσβεστικής, ΜΚΟ, εθελοντικών οργανώσεων) αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά, προκειμένου να ενισχυθεί η συνείδηση αποφασιστικής συμμετοχής στην πρόληψη και καταστολή, σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών. Επίσης, υπήρξε διαβεβαίωση ότι τα κονδύλια για τις δασικές πυρκαγιές δεν θα επηρεαστούν από τις γενικότερες περικοπές του κράτους, αλλά θα είναι στα περσινά επίπεδα. Τέλος, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε σχέδιο Νόμου για διαβούλευση σχετικά με την ασφάλιση των εθελοντών, η συνεισφορά των οποίων είναι πολύ σημαντική στην δασοπυρόσβεση.
Κατά την παρέμβαση του ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης, εξέφρασε την ανησυχία του για τον έγκαιρο καθαρισμό των δασικών δρόμων και των αντιπυρικών ζωνών. Πρότεινε στο επικείμενο νομοσχέδιο να υπάρξει ρύθμιση χρηματοδότησης των καυσίμων των εθελοντικών οργανώσεων και να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι αγροφύλακες στην αντιπυρική προστασία.

Αντιπεριφέρεια Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.