Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από τις 6 Ιουνίου οι μαθητές καλούνται να επιστρέψουν τα σχολικά βιβλία τους

31 Μαΐου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Πρόγραμμα «ανακύκλωσης» των εγχειριδίων ξεκινά το υπουργείο Παιδείας

Νέα ζωή στα παλιά σχολικά βιβλία,ώστε να χρησιµοποιηθούν και από νεώτερους µαθητές αντί να ρίχνονται ως συνήθως στο τέλος κάθε χρόνου στην πυρά, επιχειρεί να δώσει πρόγραµµα του υπουργείου Παιδείας. Η Αννα ∆ιαµαντοπούλου µε χθεσινή της επιστολή στα σχολεία της χώρας καλεί όλους τους µαθητές να συµµετάσχουν ενεργά στο– εθελοντικό –πρόγραµµα επαναχρησιµοποίησης  των σχολικών βιβλίων, επιστρέφοντάς τα τη ∆ευτέρα 6 Ιουνίου στα σχολεία τους. Οι µαθητές και τα σχολεία που θα επιστρέψουν τα περισσότερα βιβλία θα βραβευτούν, ενώ όλοι θα βοηθήσουν το κράτος να κάνει και κάποια επιπλέον οικονοµία, αφού θα τυπωθούν του χρόνου λιγότερα.

«Τα βιβλία που για µια χρονιά σάς συντρόφεψαν, σας ταξίδεψαν στη γνώση και που έχετε δεθεί µαζί τους δεν είναι άχρηστα, αλλά µπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή µε τους µαθητές της επόµενης χρονιάς», τονίζει η υπουργός  Παιδείας  κάνοντας λόγο για ανάγκη διαµόρφωσης µιας νέας αντίληψης απέναντι στο σχολικό βιβλίο. Στόχος είναι η ανάπτυξη στάσης σεβασµού για το δηµόσιο αγαθό αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηµατική αξία του βιβλίου. Το τελευταίο δεκαήµερο του Σεπτεµβρίου 2011 θα γίνει η βράβευση των σχολείων µε τον µεγαλύτερο αριθµό επιστροφών βιβλίων.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

This entry was posted on Τρίτη, 31 Μαΐου, 2011 at 15:36 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply