Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό- Προηγείται η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse – RC

28 Μαΐου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, η ΝΔ πέρασε μπροστά

Η ΝΔ πέρασε μπροστά και προηγείται του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse – RC για τον Τύπο της Κυριακής. Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, ενώ από 2% συγκεντρώνουν Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία και Άρμα Πολιτών.
Ένα 3,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 23,5% αναφέρει πως θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από την ψηφοφορία. Το 7,5% δηλώνει αναποφάσιστο.
Ισοπαλία υπάρχει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνουν από 20,5%, με το 56% να μην επιλέγει πάντως κανέναν από τους δύο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 74% των ερωτηθέντων, εκτιμά πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, ενώ το 53% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

ALCO: Οριακό προβάδισμα ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το Πρώτο Θέμα καταγράφει οριακό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ.
Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 20,7% έναντι 20,4% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,9%, ο ΛΑΟΣ με 5,6 , ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,6, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3, οι Οικολόγοι με 2 και το Άρμα Πολιτών με 1,1%.
Το 43% των πολιτών συμφωνεί με την στάση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το 40% διαφωνεί. Το 82% ξεκαθαρίζει πως δεν θα δεχθεί να πληρώσει νέους φόρους για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, ενώ το 62% φοβάται ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα υπάρξει αδυναμία ακόμα και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.

This entry was posted on Σάββατο, 28 Μαΐου, 2011 at 19:49 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply