Μέσα στις 3 επόμενες μέρες μπορείτε να απογραφείτε και εσείς

Ολοκληρώθηκε χθές η Γενική Απογραφή Πληθυσμού—Κατοικιών 2011, που είχε προγραμματισθεί να διενεργηθεί από 10 έως 24 Μαΐου 2011. Η Γενική Απογραφή διεξήχθη με συνέντευξη σε κάθε νοικοκυριό, ενώ για πρώτη φορά φέτος διήρκησε 15 ημέρες, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους να απογραφούν, στο χρόνο που ήταν βολικός για αυτούς, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.  Απασχολήθηκαν συνολικά 53.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες σαν ιδιώτες συνεργάτες, καθώς και 700 στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.  Τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα εντός του Ιουνίου.

Η Γενική Απογραφή διενεργήθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, που είναι μία Ανεξάρτητη Αρχή και τα στοιχεία που συλλέχθηκαν είναι απολύτως εμπιστευτικά. Τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα μόνο με τη μορφή συγκεντρωτικών, ανωνυμοποιημένων  στατιστικών πινάκων.
Ο κος Ανδρέας Β. Γεωργίου, Πρόεδρος  της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, δήλωσε σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας: «Η διαδικασία της Γενική Απογραφής με συνέντευξη σε κάθε νοικοκυριό ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι κάτοικοι της Χώρας σε πολύ υψηλά ποσοστά συνεργάστηκαν με τους απογραφείς. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ευχαριστεί θερμά όλους τους κατοίκους της Χώρας που άνοιξαν την πόρτα τους και βοήθησαν με τη συνεργασία τους στην καταγραφή του πληθυσμού της Χώρας και στην συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων».

Επειδή μπορεί να υπήρξαν κάτοικοι που δεν κατάφεραν να απογραφούν για διαφόρους λόγους, όπως ότι έλειπαν για όλο το διάστημα των 15 ημερών της Απογραφής από τη Χώρα, μόνο για τις επόμενες τρεις ημέρες θα μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο της Γενικής Απογραφής που αντιστοιχεί στο τόπο μόνιμης κατοικίας τους, για να απογραφούν.

Υπάρχουν 110 τέτοια γραφεία Απογραφής στη Χώρα και οι διευθύνσεις τους παρέχονται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/General/nws_grafeia.pdf
Οι ενδιαφερόμενοι επίσης μπορούν να πληροφορηθούν τη διεύθυνση του γραφείου Απογραφής της περιοχής μόνιμης κατοικίας τους επικοινωνώντας με το 2131352138-40 η από την ιστοσελίδα της Γενικής Απογραφής www.apografi2011.gr.

Οι ώρες λειτουργίας των γραφείων Απογραφής τις επόμενες τρεις ημέρες θα είναι: Τετάρτη 25 Μαΐου από 8πμ έως 8μμ, Πέμπτη 26 Μαΐου από 8πμ έως 8μμ και Παρασκευή 27 Μαΐου από 8πμ έως 3μμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.