Συνεχείς περιπολίες και επιχειρήσεις από την ΕΛ.ΑΣ…

Συνεχείς επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στις περιοχές του Βοτανικού και του Ασπροπύργου για τον έλεγχο της παραβατικής δράσης Ρομά, οι οποίοι ζουν εκεί και ελέγχουν τη δράση στο κέντρο της πόλης κυκλωμάτων επαιτείας, παράνομου εμπορίου και ναρκωτικών, ανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τέταρτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Παπουτσής, θα κατασκευασθούν τελικά πέντε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών σε όλη την Ελλάδα, ενώ εντός των επομένων 24ωρων αναμένεται απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας σε σχέση με την εκροή νέων κονδυλίων από το υπουργείο για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε έκκληση στις τοπικές κοινωνίες, στις περιοχές όπου θα κατασκευασθούν τα κέντρα υποδοχής, να μην προχωρήσουν σε αντιδράσεις, ζητώντας τους «να αναλογισθούν το εθνικό συμφέρον». Τόνισε, άλλωστε, ότι θα δοθούν οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών, ενώ ανέφερε ότι στις γύρω πόλεις θα δημιουργηθούν επιχειρήσεις για τον εφοδιασμό των κέντρων αυτών, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Ο κ. Παπουτσής και ο υφυπουργός κ. Μανώλης Οθωνας, με βάση και σχετική πρόταση του δημάρχου της Αθήνας κ. Γιώργου Καμίνη, συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί το θέμα των διαδηλώσεων που αναστατώνουν το κέντρο της Αθήνας.
Οπως ανέφερε ο κ. Οθωνας, από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν γίνει στο κέντρο της Αθήνας 980 διαδηλώσεις.

Οσον αφορά τα μέτρα που θα ληφθούν από την ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Παπουτσής επανέλαβε για μια ακόμη φορά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης μετά το πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε: Κοινές περιπολίες αστυνομικών των ομάδων ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και ΖΗΤΑ, ελέγχους από τις υπηρεσίες αλλοδαπών αλλά και από υπηρεσίες της Ασφάλειας, περιπολίες από Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και ειδικούς φρουρούς με σκύλους, ενώ προβλέπονται και έλεγχοι, παρουσία εισαγγελέα, σε εγκαταλειμμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Από την άλλη πλευρά, είπε, ότι θα δοθούν κίνητρα στους παράνομους μετανάστες για τον εκούσιο επαναπατρισμό τους, όπως η άμεση απέλαση χωρίς κράτηση, η παροχή εισιτηρίου και η μη ένταξη τους σε οποιαδήποτε «μαύρη λίστα». Μελετάται παράλληλα σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ενδεχόμενο χρηματοδότησής τους, με ένα μικρό ποσό.

Ο κ. Παπουτσής παρέθεσε, τέλος, στατιστικά στοιχεία, προκειμένου να αποδείξει ότι η δραστηριότητα της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας ήταν ήδη πολύ πιο έντονη τον τελευταίο 1,5 χρόνο, σε σχέση με την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. μου έχουν πει ότι θα μπορούσαμε να συλλάβουμε όλους τους λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας και να καθαρίσουμε την περιοχή από έξι ώρες μέχρι τρεις ημέρες. Όμως το μεγάλο ζητούμενο είναι πού θα τους πάμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.