Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δρομολογούνται οι μελέτες για τις κτιριακές υποδομές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

17 Μαΐου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Σημαντική Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ουσιαστικό βήμα για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί η Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας της 16ης Μαΐου 2011, για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών ανέγερσης των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου σε Κοζάνη και Φλώρινα.
Τις μελέτες θα εκπονήσει η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ Α.Ε. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2012, για να ενταχθούν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται για την Κοζάνη στην περιοχή της ΖΕΠ η ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος στέγασης της Διοίκησης, της βιβλιοθήκης και των δύο Σχολών «Μηχανολόγων Μηχανικών» και «Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών», τα εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα κοινής ωφέλειας και αναπλάσεις του περιβάλλοντα χώρου, ενώ για τη Φλώρινα η στατική ενίσχυση και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Η Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας αποτυπώνει την αποφασιστικότητα των μελών του για την υλοποίηση των υποδομών του Πανεπιστημίου.
«Ανοίγουμε ελπιδοφόρους δρόμους για να γίνουν πράξη τα οράματα και οι προσδοκίες της κοινωνίας μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.
ΤΟΠΙΚΟ-ΡΥΜ-ΦΛΩΡΙΝΑ

ΖΕΠ_ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ

This entry was posted on Τρίτη, 17 Μαΐου, 2011 at 19:23 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply