Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα Γρεβενά στο επίκεντρο της παγκόσμιας αστροφυσικής

12 Μαΐου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Εκδήλωση και για το Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα στο Πλανητάριο

Ειδική αναφορά έγινε από τον συμπατριώτη μας Αστροφυσικό Θανάση Οικονόμου κατά τη διάρκεια της διάλεξης που έγινε την Τετάρτη 11 Μαΐου στο Πλανητάριο στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία της Πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των φίλων των αστεριών, στην προσπάθειά του σχετικά με την κατασκευή, από κοινού με το Δήμο Γρεβενών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, του «Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου» στον Όρλιακα Γρεβενών. Ενός καινοτόμου έργου με σκοπό την προώθηση της προόδου μέσω της γνώσης, όχι μόνο της κοντινής περιοχής της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Τον Θανάση Οικονόμου προλόγισε ο καθηγητής Φυσικής του ΑΠΘ κ Ιωάννης Σειραδάκης ο οποίος αναφερόμενος στο Πάρκο του Όρλιακα εξήρε και τον Δημοσθένη Κουπτσίδη για τις προσπάθειες που κατέβαλε αλλά και καταβάλει για την επίτευξη της δημιουργίας του Αστεροσκοπείου στο Ν. Γρεβενών.
Ακόμη ο κ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με τίτλο:  “Οι πρόσφατες αποστολές STARDUST της ΝΑΣΑ στους κομήτες Wild 2 και Tempel 1”  στο ΝΟΗΣΙΣ, συζήτησε για την επιτυχία αλλά και τα αποτελέσματα αυτής της αποστολής στο Διάστημα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν τα αποκαλυπτήρια 2 διαστημικών φασματογράφων, που ο ίδιος κατασκεύασε και δωρίζει στο ΝΟΗΣΙΣ.

Δείτε  το Βίντεο από την εκδήλωση
 

This entry was posted on Πέμπτη, 12 Μαΐου, 2011 at 14:40 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply