Μετά τη δυσμενή οικονομική κρίση στην οποία εισήλθε η χώρα μας, στην υπηρεσία μας όπως και σε πολλές άλλες υπηρεσίες, δεχτήκαμε μια σημαντική μείωση μισθού. Τώρα αναγκαζόμαστε να δεχθούμε και μια σημαντικότερη μείωση, αυτή που αφορά το προσωπικό (Μετά την απόφαση της Κ.Υ.Α. να μειώσει τις θέσεις εργασίας στις νυχτερινές και εξαιρέσιμες ώρες κατά 20% πανελλαδικά).

Λόγω των ειδικών αναγκών του καταστήματος κράτησης Γρεβενών (αποτελεί πιλοτικά τη μοναδική Φυλακή τύπου Γʼ, και φιλοξενεί τους περισσότερους βαρυποινίτες της χώρας), καθώς επίσης και της γεωγραφικής της θέσης (απέχει 25χλμ. από αστικό κέντρο), σας ενημερώνουμε ότι, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί ασφαλή φύλαξη του χώρου της φυλακής, κατά τις νυχτερινές και εξαιρέσιμες (αργίες) ωρών, με μόνο 8 υπαλλήλους. Και αυτό γιατί στα καθήκοντά μας συγκαταλέγονται, 6 σκοπιές, περιπολίες πέριξ της φυλακής, φύλαξη ασθενών κρατουμένων στα νοσοκομεία και εκτέλεση μεταγωγών.

Κατανοούμε το δύσκολο της κατάστασης, όμως δεν μπορούμε να θυσιάζουμε στο βωμό της κρίσης την ασφάλεια των πολιτών, των υπαλλήλων αλλά και των κρατουμένων, για 70€ ημερησίως (τόσο περίπου στοιχίζει η νυχτερινή και εξαιρέσιμη αποζημίωση 3 επιπλέον υπαλλήλων).

Τέλος θα θέλαμε να προσθέσουμε και το πρόβλημα που δημιουργείτε με την συσσώρευση οφειλομένων Ρεπό (ωρών), των υπαλλήλων προς την υπηρεσία με αποτέλεσμα τη διαιώνιση μιας κατάστασης δυσφορίας του προσωπικού.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΤΡΑΠΕΖΑΣ Δημήτριος ______________________________

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΕΤΣΟΓΛΟΥ Γεώργιος __________________________

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΔΕΛΛΑΣ Γεώργιος _______________________

ΤΑΜΙΑΣ : ΒΟΥΚΙΑΣ Κωνσταντίνος _______________________________

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΤΣΟΓΙΑΣ Στέφανος __________________

ΜΕΛΛΟΣ : ΝΤΑΛΛΑΣ Παντελής _________________________________

ΜΕΛΛΟΣ : ΣΕΪΤΗΣ Νικόλαος ___________________________________

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.