Αναφέρονται στην επέκταση του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 110 δισ. ευρώ

Αναφορά στην επέκταση του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας ύψους 110 δισ. ευρώ κάνουν οι Financial Times σήμερα Τρίτη.
Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας που τιτλοφορείται «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για την Ελλάδα» τονίζεται πως η ανανέωση του πακέτου διάσωσης 110 δισ. ευρώ των Αθηνών που προτάθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, ένα χρόνο μετά την απόδοσή του πρώτου πακέτου διάσωσης, καταδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα στο να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έθεσε η τρόικα.
Σύμφωνα με τους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνουκατά την έκτακτη σύνοδο υπουργών της Ευρωζώνης πιέσθηκε προκειμένου να εργασθεί πιο εντατικά στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ, για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Οι συντάκτες του άρθρου υποστηρίζουν πως το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αντιμετωπίζει προβλήματα, που έχουν και στο παρελθόν αποτρέψει προσπάθειες ενοικίασης κρατικής γης για τουριστική ανάπτυξη, ενώ αντιμετωπίζει και την αντίσταση των συνδικάτων του δημοσίου τομέα.
«Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, που θα αποφέρει πάνω από 20% του ΑΕΠ έως το 2015, σε συνδυασμό με επιπλέον χρηματοοικονομική βοήθεια, θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τους φόβους για την τοποθέτηση φρέσκων κεφαλαίων στην Ελλάδα», αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Οι Financial Times σημειώνουν πως η Αθήνα θα χρειασθεί το 2012 περίπου 30 δισ. ευρώ επιπλέον για να χρηματοδοτήσει το χρέος της και επιπλέον 30-35 δισ. ευρώ το 2013, αν εξακολουθήσει να είναι απομονωμένη από τις διεθνείς αγορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.