48ωρη απεργία των εργαζομένων και συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική της Τετάρτης

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας μέχρι και την Τετάρτη, καθώς το μόνιμο προσωπικό τους προχωρά σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο. 

Σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τη Δευτέρα και την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς δημοτικούς σταθμούς.
Την Τρίτη, μάλιστα, στις 11 το πρωί, αποφασίστηκε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (πλατεία Καραϊσκάκη) και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα την απόσυρση της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης για το 40ωρο στο Δημόσιο.
Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί και την Τετάρτη, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Στις 10.30 το πρωί, οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (πλατεία Καραϊσκάκη) και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το Πεδίον του Αρεως όπου έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πανεργατικό συλλαλητήριο.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, τόνισε ότι η κατάσταση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς είναι ήδη οξυμένη λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς συγκεντρώνονται πολλά παιδιά.
«Για 35 παιδιά αντιστοιχεί ένας παιδαγωγός και ένας βοηθόςΟι δημοτικοί σταθμοί δεν είναι πάρκινγκ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαλασόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι οι 30 ώρες που εργάζεται το προσωπικό είναι αποτέλεσμα παιδαγωγικών αναλύσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.