Το 30% προτιμά να επανέλθει το φράγκο

Η πλειοψηφία των Γάλλων (67%) επιθυμεί να διατηρηθεί το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ μόλις το 30% προτιμά να επανέλθει το φράγκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Aujourd’hui en France».
Η δημοσκόπηση που διεξήχθη με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης, αποκαλύπτει ότι αν το 67% των Γάλλων πιστεύει πως πρέπει να διατηρηθεί το ευρώ, μια μεγάλη πλειοψηφία (82%) εκτιμά ωστόσο ότι το ευρώ ευθύνεται για την αύξηση του κόστους ζωής. 
Όταν ερωτούνται οι Γάλλοι για τις ιδέες που πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, αναφέρουν πρώτα την «οικονομία της αγοράς», που στη δημοσκόπηση λαμβάνει το ίδιο ποσοστό με την «ειρήνη» (21%), ενώ η «δημοκρατία» λαμβάνει ποσοστό 12%.
Όταν κλήθηκαν να επιλέξουν μέσα από μια λίστα τα συναισθήματά τους όταν σκέφτονται την Ευρώπη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Γάλλοι απάντησαν ότι νιώθουν «ελπίδα» σε ποσοστό 30% και σχεδόν ίδιο ποσοστό «απογοήτευση» (29%), ενώ ποσοστό 5% νιώθει «απόρριψη» και αντίστοιχο ποσοστό «ικανοποίηση».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες επικρίνουν την Ευρώπη κυρίως για την «πολυπλοκότητά» της (77%).
Επιπλέον ένα ποσοστό 60% μεταξύ αυτών συνδέει την ΕΕ με την «ανεργία».
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για το Ίδρυμα πολιτικής καινοτομίας (Fondapol) από τις 15 έως τις 21 Απριλίου σε εθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 ερωτηθέντων, ηλικίας 18 ετών και άνω (με τη μέθοδο των ποσοστώσεων).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.