Οι επισκέψεις του Βουλευτή Γρεβενών

Τις κοινότητες Κατάκαλης και Τριφυλλίου επισκέφθηκε το Σάββατο 7 Μαίου ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Δεσκάτης κ. Νικόλαο Μίγκο, τους αντιδημάρχους κ. κ. Γεώργιο Μωυσιάδη και Ιωάννη Ζαγκανίκα και το δημοτικό σύμβουλο Δεσκάτης κ. Δημήτριο Λαβό.
Το Βουλευτή και τη Δημοτική Αρχή υποδέχτηκε στο ρέμα Σιούτσας ο δημοτικός σύμβουλος και κάτοικος Κατάκαλης κ. Ιωάννης Γαλάνης.
Πραγματοποιήθηκε κοινή επιθεώρηση του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί η στρατιωτική γέφυρα τύπου “BAILEY”, μήκους 90 μέτρων και αποφασίστηκε ο χώρος, στον οποίο θα αποθηκευθεί ο εξοπλισμός της γέφυρας, που ο Ελληνικός Στρατός θα μεταφέρει άμεσα.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής, ο Δήμαρχος και η συνοδεία τους κατευθύνθηκαν προς την πλατεία της Κατάκαλης, όπου και έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του χωριού.
Ο κ. Χαντάβας απευθυνόμενος προς αυτούς, ανακοίνωσε ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Φράγκος Φραγκούλης έδωσε εντολή να κατασκευασθεί άμεσα η στρατιωτική γέφυρα, για να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των μαθητών και των πολιτών από το ρέμα Σιούτσας.
Ο Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του, που κατάφερε να ανταποκριθεί στη δέσμευση του απέναντι στην οικογένεια του αείμνηστου Νίκου Προύφα, που έχασε τη ζωή του άδικα στα ορμητικά νερά της Σιούτσας, αλλά και στους κατοίκους της Κατάκαλης, για την κατασκευή γέφυρας στη Σιούτσα με το όνομα ” Γέφυρα Νίκου Προύφα”. Τόνισε ότι το έργο είναι αποτέλεσμα κοινών ενεργειών του ίδιου και του Δημάρχου Δεσκάτης κ. Νίκου Μίγκου, προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “Η απόφαση κατασκευής της γέφυρας οφείλεται στην ευαισθητοποίηση του Υπουργού Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος συγκλονίστηκε από την είδηση του θανάτου του Νίκου Προύφα και τους κινδύνους που εμπεριέχει η διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο. Την ίδια ευαισθησία και αποφασιστικότητα επέδειξαν και ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Φράγκος Φραγκούλης και οι Στρατηγοί Διοικητές Ά Στρατιάς κ. Δημήτριος Αγγελούδης και Ά Σώματος Στρατού κ. Ιωάννης Κεχαγιάς.
Αισθάνομαι την υποχρέωση να τους ευχαριστήσω δημόσια” τόνισε ο κ. Χαντάβας.

Στη συνέχεια παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον Ελληνικό Στρατό και τόνισε ότι θα δώσει άμεση προτεραιότητα στην κατασκευή των ακροβάθρων, πάνω στα οποία ο Στρατός θα εγκαταστήσει τη γέφυρα.
Ανάλογη υποδοχή επιφυλάχθηκε και στην κοινότητα Τριφυλλίου, όπου οι κάτοικοι του χωριού με τη σειρά τους ευχαρίστησαν το Βουλευτή και τη Δημοτική Αρχή.

Γραφείο τύπου Βουλευτή Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.