Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αργύρης Καραλιόλιος: ..”Το μνημόνιο έγινε …μνημόσυνο για τα χωριά μας”..

3 Μαΐου, 2011 by Χρήστος Μίμης

Στον StarFm 933 μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών Αργύρης Καραλιόλιος αναφορικά με την δημοσίευση από το site μας του ΦΕΚ 440 Β όπου η Υφυπουργός Παιδείας Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου υπέγραψε την κατάργηση – συγχώνευση των σχολείων της Ελλάδας.  ” Πως είναι δυνατόν να είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για τα σχολεία και να ακολούθησαν μετά συναντήσεις αλλά και υποσχέσεις από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας αλλά και από την πλευρά του Βουλευτή μας Θανάση Χαντάβα που μας διαβεβαίωνε (κατα 99% έλεγε ) πως το σχολείο στις Αμυγδαλιές θα παραμείνει”.  Και συνέχισε λέγοντας:  “Κάποιος μας κορόιδευε και θα πρέπει να μας απαντήσει τι έγινε τελικά και το σχολείο μας παύει να υπάρχει. Τις επόμενες μέρες θα ξανασυνεδριάσουν οι κάτοικοι των Αμυγδαλιών για τις επόμενες κινητοποιήσεις  αλλά όπως φαίνεται το Μνημόνιο ήταν …μνημόσυνο για τα χωριά μας”.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου που βγήκε μετά τη συνέντευξη ανακοινώνονται τα εξής:

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2011 και ώρα 6.00μ.μ. σε συνεργασία με την Κοινότητα Αμυγδαλεών, το Σύλλογο Γονέων –Κηδεμόνων, τον Αθλητικό Σύλλογο και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση όλων των Αμυγδαλιωτών με θέμα το οριστικό κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου και τη συγχώνευσή του στην Κιβωτό (ΦΕΚ 440Β/18-3-2011). Στη συνέλευση θα προσκληθεί να συμμετέχει και ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Χαντάβας, προκειμένου να μας εξηγήσει τι ακριβώς έγινε με τις δεσμεύσεις του για παραμονή του Σχολείου, αν γνώριζε για την ύπαρξη του ΦΕΚ 440Β/18-3-2011, γιατί, ή η Yφυπουργός κ. Χριστοφολοπούλου στη συνάντηση που είχαν στις 30 Μαρτίου 2011 τον κορόιδευε ή εκείνος  κορόιδευε εμάς. Eπίσης θα προσκληθούν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δασταμάνης και ο Δήμαρχος κ. Κουπτσίδης.

Διαβάστε ακόμη:

Από τις 18 Μαρτίου γνώριζαν την κατάργηση των σχολείων όλης της Ελλάδας… – Ακόμη περιμένουμε;

This entry was posted on Τρίτη, 3 Μαΐου, 2011 at 12:38 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply