Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνυμα της ΔΑΚΕ – Εκπαιδευτικών για την Πρωτομαγιά

1 Μαΐου, 2011 by Χρήστος Μίμης

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011

Οι εκπαιδευτικοί και το σύνολο των εργαζομένων

 • αγωνίζονται για υπεράσπιση – διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους
 • αντιστέκονται στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.
 • Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους μπροστά σε μια πρωτόγνωρη και ανάλγητη επίθεση στα κοινωνικά τους δικαιώματα. Η κυβερνητική πολιτική, με την επιλογή της να «υποδουλώσει» τη χώρα στο Δ.Ν.Τ. και στο μηχανισμό στήριξης, υποβαθμίζει καθημερινά το βιοτικό επίπεδο και τη ζωή μας.

  Τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα διαδέχονται το ένα το άλλο και δεν έχουν τέλος. Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην ανεργία και την ανασφάλεια. Επικαλούμενη την «οικονομική κρίση» καταργούν ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Μειώνουν τα εισοδήματά τους, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις και τους οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα και την ανεργία. Τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα και η υγειονομική περίθαλψη υποβαθμίζονται και οι συνταξιούχοι αγκομαχούν.

  Η ακρίβεια, η ανεργία και η ύφεση είναι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Καλούν την ελληνική κοινωνία σε διαρκείς θυσίες χωρίς ελπίδα και ετοιμάζονται να «βγάλουν στο σφυρί» τα «ασημικά» της χώρας. Αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά άδικη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και αδιέξοδη για την πορεία του τόπου.

  Οι εργαζόμενοι καλούνται:

  να αντισταθούν σε αυτή την καταστροφική πολιτική

  να περιφρουρήσουν τις κατακτήσεις τους και

  να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους

  Δεν θα επιτρέψουμε την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής.

  Σήμερα τιμούμε τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων που μας εμπνέουν να συνεχίσουμε συσπειρωμένοι την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη Παιδεία, για μια καλύτερη ζωή.

  Δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν τις ελπίδες και τα οράματά μας.

  Συνεχίζουμε τον αγώνα με ενότητα και αποφασιστικότητα.

  Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά

  Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

  This entry was posted on Κυριακή, 1 Μαΐου, 2011 at 08:34 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

  Leave a Reply