Οι επικεφαλής της ενέκριναν σχέδιο για τον περιορισμό των μαύρων και Αράβων παικτών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FFF), ύστερα από το ρατσιστικό σκάνδαλο που αποκάλυψε η έγκυρη ιστοσελίδα «Mediapart». Ο τεχνικός διευθυντής, Φρανσουά Μπλακάρ, αποβλήθηκε από την θέση του με εντολή της υπουργού αθλητισμού, Σαντάλ Ζουανό και του προέδρου της FFF, Φερνάν Ντισοσί και μάλιστα έγινε γνωστό ότι η αποπομπή του Μπλακάρ θα ισχύσει με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας, κάτι που αναμένεται να συμβεί το αργότερα μέσα στις επόμενες 8-10 ημέρες.
Θυμίζουμε, ότι η ιστοσελίδα «Mediapart» αποκάλυψε την Παρασκευή ότι οι επικεφαλής της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ενέκριναν σχέδιο για τον περιορισμό των μαύρων και Αράβων παικτών στο 30% στα αναπτυξιακά προγράμματα.
Πάντως, την Παρασκευή, τόσο ο Ντισοσί, όσο και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ανδρών, Λοράν Μπλαν, διέψευσαν κατηγορηματικά πως υπάρχει τέτοιο σχέδιο περιορισμού στα προγράμματα ανάπτυξης και έκαναν λόγο για ψεύδη.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η επίσημη ανακοίνωση της FFF, σύμφωνα με την οποία «ποτέ κανένα μέλος της δεν επικύρωσε ή φαντάστηκε ένα τέτοιο πλαφόν». Ωστόσο, όπως φαίνεται, η πρώτη αποπομπή του Μπακλάρ, ενισχύει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.